Historie handbalvereniging Habo`95
De vereniging HABO, zoals Habo’95 eerst heette, is voortgekomen uit de K.P.J. Boekel. In september 1986 gaf een herenteam van de K.P.J. zich op voor deelname aan de competitie bij de officiële handbalbond,­ het N.H.V. Als naam werd gekozen HABO, wat staat voor Handbalvereniging Boekel en was de oprichting van HABO een feit.
Dit herenteam dat zich losmaakte van de KPJ was in de beginjaren erg succesvol. Het promoveerde vier maal op rij en belandde zo in de derde divisie en ontliep op een haar na nogmaals een promotie naar de tweede divisie. Inmiddels speelt het herenteam in de Regioklasse B.

In 1987 bleek er voldoende belangstelling om het eerste damesteam op te geven en in de daarop volgende jaren groeide de vereniging gestaag en melden zich ook de eerste jeugdleden zodat ook met diverse jeugd- en juniorenteams in competitieverband wordt gespeeld. In de loop der jaren zijn er heel wat kampioenschappen binnengehaald bij zowel de meisjes als de jongens en heeft een talentvolle groep jongens ook op regionaal en bovenregionaal niveau goed hun mannetje gestaan.
De dames senioren 1 spelen inmiddels 1e klasse.

In 1994 werd Habo benaderd door de K.P.J. Boekel om te bekijken in hoeverre er mogelijkheden waren om te fuseren. Na een jaar proefdraaien zijn beide verenigingen weer samen. Om aan te geven dat er sprake is van een samengaan, is besloten de naam Habo te wijzigen in Habo’95. Habo’95 heeft zich inmiddels een vaste plaats verworven in de Boekelse gemeenschap en in de regionale handbalwereld. De wedstrijden worden gespeeld in sporthal de Burcht waar we de beschikking hebben over twee hallen. Voor de veldcompetitie wordt gebruikt gemaakt van het bitumenveld op sportpark De Donk.

Test 1