Wedstrijdverslag Habo95 handbal

Habo ’95 wint dankzij Boekels kwartierke in Rotterdam

Atomium ’61 – Habo ´95 1: 29-32 (16-12)

Na de carnaval goed verteerd te hebben hervatte de heren van Habo afgelopen zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen het Rotterdamse Atomium ’61. Aangezien de dames deze dag ook naar Atomium toe moesten en de wedstrijd voor de heren speelden, was besloten hier een gezamenlijke busreis van te maken. Zo konden beide teams elkaar aanmoedigen en werd er meteen een leuk daguitje van gemaakt. Het Coronavirus was tot dat moment nog niet uitgebroken in Rotterdam, zo namen we ook zeker niets ongewensts mee terug naar Boekel… Helaas voor de dames lieten ze een zeker lijkende zege bij een 20-25 voorsprong nog uit hun handen glippen en wisten de dames van Atomium in de slotfase alsnog gelijk te maken bij een eindstand van 28-28.

Bij de Heren stond Atomium onderaan de ranglijst. Echter was de eerder gespeelde thuiswedstrijd maar met klein verschil (30-27) gewonnen. Verder wist Atomium thuis koploper Witte Ster op een onverwachte nederlaag te trakteren. Het is dus helemaal niet zo’n slechte ploeg en moesten de heren waken voor onderschatting. Bovendien miste trainer Damir Josipovic Stef van Lankveld en Luuk van den Berg wegens andere verplichtingen en zitten Coen van der Horst en Job van Haandel nog steeds in de ziekenboeg, beide herstellende van een gebroken middenhandsbeentje.

Habo begon door doelpunten van Harold Verhoeven en Rob Biemans goed aan de wedstrijd en binnen 2 minuten al een 1-2 voorsprong. Hierna nam Atomium het initiatief over. Met name hun middenopbouwer liet zien wel een aardig potje te kunnen handballen en had de Habo-defensie moeite om in toom te houden. Tot aan 7-7 ging het gelijk op. Na een 2-minutentijdstraf voor Harold Verhoeven kwam de klad erin, de twijfel regeerde in de aanval en Habo begon af en toe zomaar ballen aan de tegenstander weg te geven. Atomium maakte hier dankbaar gebruik van en liep in korte tijd uit naar een 13-7 voorsprong. In de laatste minuten rechtte Habo de rug en verkleinde Habo mede door enkele afstandsschoten van Jordi Decker de achterstand tot aan 16-12 bij rust.

Na rust ging Jordi door waar hij in de eerst helft gestopt was en was hij wederom driemaal succesvol met enkele fraaie afstandspoeiers. Habo had in de verdediging nog steeds onvoldoende grip op het aanvalspel van Atomium, verder werden in balbezit wederom een aantal malen de ballen zomaar weggegeven. Atomium kon zo toch weer uitlopen naar een 24-19 voorsprong. Vervolgens was het de beurt aan Martijn Rombouts, met 6 Habo-doelpunten (waaronder 3 penalty’s) op rij nam hij zijn ploeg bij de hand. In de verdediging zette Damir Josipovic de zaak om door Dirk Tielemans vooruit te schuiven, dit bleek een succesvolle zet en hiermee was de angel uit het spel. Atomium viel helemaal stil en wist zelfs 14 minuten niet meer te scoren! Van een 26-22 achterstand, liep Habo met 9 doelpunten op rij uit naar een 26-31 voorsprong. Roel van Haandel en Siem van den Berg stonden in deze fase lekker te verdedigen in wist ook in de aanval beide nog een doelpuntje erin te prikken. O.a. een hele mooie effectbal van Siem. De slotfase werd nog ontsierd door de vele tijdstraffen en vervolgens ook 3 rode kaarten. Waaronder twee voor Habo, Rob Biemans en Dirk Tielemans konden het Boekelse supportersfront gaan ondersteunen. Atomium kreeg nog enkele penalty’s en kwam in de slotfase nog terug tot 29-32, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Mede door 20 doelpunten in de tweede helft en een fantastisch laatste ‘Boekels kwartierke’ werden de punten weer mee naar huis genomen. Topscorer was Martijn Rombout met 11 doelpunten, waaronder 6 penalty’s die koelbloedig verzilverd werden. Habo blijft op de 3 plaats staan. Aanstaande zaterdag staat de topper tegen koploper Witte Ster op het programma, sporthal De Burcht 20.45 uur. Publiek is natuurlijk weer van harte welkom!