Beste handbalvrienden,
Meer dan 1000 jeugdleden hebben, in de afgelopen periode, een gratis spreekbeurtpakket bij het NHV aangevraagd. Dit pakket bestaat onder meer uit flyers, stickers en een poster. Zo zijn na al die leuke spreekbeurten inmiddels al zo’n 27.000 kinderen op de basisschool in aanraking gekomen met handbal door een actief klasgenootje. Dat is natuurlijk erg goed nieuws, want dat betekent dat er ook kinderen bij jullie in de buurt misschien wel nader willen kennismaken met handbal! Deze jeugdleden zijn zo onze eigen handbalambassadeurs! Want misschien zijn de kinderen uit hun klas wel zo enthousiast geworden dat ze een keertje willen meetrainen of lid worden.

Via onze site kunnen de jeugdleden nu onder andere een voorbeeld PowerPoint presentatie en filmpjes downloaden. Ook kunnen ze er achtergrondinformatie vinden, onder andere over de geschiedenis van handbal, het veld en de spelregels. We weten inmiddels dat de kinderen die een spreekbeurt gaan houden over handbal ook graag nog per post wet extra materialen willen ontvangen om het geheel nóg leuker te maken. Het pakket bestaat uit stickers voor de kinderen in de klas, een spelregelflyer, een poster, uitnodigingskaarten voor klasgenootjes om een gratis training bij de vereniging te kunnen bijwonen én een sleutelhanger.

Stickers

De spreekbeurtaanvrager ontvangt het aantal stickers aan de hand van de opgegeven aantal klasgenoten.

Spelregelflyer

De spreekbeurtaanvrager ontvangt één spelregelflyer.

Poster

De poster heeft twee bruikbare kanten. Op de ene kant staat een handbalveld met leuke tekeningen over handbal die ze kunnen gebruiken tijdens de spreekbeurt. Op de achterkant staat een actiefoto van een handbaltopper als Estavana Polman, Lois Abbingh, Marieke van der Wal, Bobby Schagen, Bartek Konitz, Luc Steins of Dennis Schellekens. De jeugdleden kunnen bij de aanvraag zelf kiezen naar wie hun voorkeur uitgaat. De poster kunnen ze, na de spreekbeurt, ophangen op hun kamer. Daarbij ontvangt de spreekbeurtaanvrager ook een brief van de gekozen speler of speelster.

Uitnodigingskaart voor klasgenootjes

In het pakket zitten een aantal uitnodigingskaarten. Deze kaarten kunnen worden uitgedeeld aan klasgenootjes. In een bijbehorende brief leggen we uit wat de bedoeling is van deze kaart. De opzet is dat ze klasgenootjes vragen om een keer gratis meetrainen bij de vereniging. Wij weten dat sommige verenigingen zelf al acties hebben, zoals drie keer gratis meetrainen. Dit kunnen jullie de klasgenoten van de spreekbeurtaanvrager dan gewoon aanbieden. Als er klasgenootjes gaan meetrainen bij de club of zelfs lid worden, dan maakt de spreekbeurtaanvrager ook nog kans op prijzen. Wij verloten een training van een NHV-trainer of een Meet&Greet met spelers of speelsters van het Nederlands Team. Zie ook de brief.

Het promoten van het spreekbeurtpakket

Wij zijn ervan overtuigd dat onze jeugdleden de belangrijkste handbalambassadeurs zijn! Daarom vinden we het spreekbeurtpakket dan ook één van deze belangrijkste mogelijkheden om de handbalsport te promoten bij een grote groep kinderen!