Habo in evenwicht met Venlo
Na het pijnlijke verlies van vorige week tegen Vlug en Lenig 2, waarbij de beslissende treffer pas in de allerlaatste seconde viel, is het zaak voor HABO om de draad weer op te pakken. Afgelopen zaterdag kwamen de reserves van Venlo naar Boekel voor de returnwedstrijd van oktober. Ook toen leed Habo een kleine nederlaag die pas in de laatste fase van de wedstrijd gestalte kreeg. Venlo staat op gelijke hoogte met HABO ongeveer in het midden. Maar dat ze wel in staat zijn om een redelijke pot te spelen lieten ze vorige week zien toen ze koploper Margraten de eerste nederlaag van het seizoen bezorgden. Het team is jong, snel en behoorlijk technisch, ongetwijfeld het resultaat van heel veel trainingsarbeid. Een aantal van deze spelers zal over een of twee jaar zeker meedraaien in de eredivisie, al met al een geduchte tegenstander.

De wedstrijd begon enigszins moeizaam van twee kanten. Venlo opende de score, maar HABO kwam met treffers van Myrne Donkers en een paar vlijmscherpe acties van Alice van der Horst langszij. Tot 5-5 gaven de teams elkaar geen duimbreed toe maar vanaf dat moment nam Venlo het heft in handen. Een onzekere dekking van HABO werd resoluut afgestraft met eenvoudige passeeracties en een fraaie treffer door een volledig vrijgespeelde cirkelspeler. Het gaf de spelers van Venlo vleugeltjes, waar het tegelijk een verlammende uitwerking had op de aanval van HABO die in de laatste tien minuten voor de rust volledig droog kwam te staan met uitzondering van een knap afstandsschot van Moniek Peters. Van 7-8 kon Venlo uitlopen naar een 8-13 voorsprong met de rust.
Nadat in de rust nog eens de afspraken in de defensie doorgenomen waren en de nodige peptalk gehouden was stond er als bij toverslag een ander HABO op het veld. In het eerste kwartier na de pauze wist HABO niet alleen de achterstand van vijf doelpunten weg te werken, maar zelfs op voorsprong te komen. Van 8-13 werd het 17-15 voor HABO, waarbij de doelpunten links, rechts, in het midden en vanaf de cirkel gemaakt werden. HABO had op dat moment een ijzersterk kwartiertje en Venlo had hier duidelijk geen rekening mee gehouden. Toch gaf Venlo zich niet gewonnen, waarbij met name de rechteropbouwer zich liet gelden: handig gebruik makend van overtalsituaties en met af en toe een pasje extra nam zij het team mee op sleeptouw. Het leidde tot een spannend slot, waarbij aan het eind de punten gedeeld werden: 21-21 was een terechte uitslag voor twee teams die volledig aan elkaar gewaagd waren en die er een gevarieerd spektakel van gemaakt hadden. Voor HABO ook een kleine opsteker met de knappe inhaalrace vanaf de rust. En volgende week dan weer de volle punten natuurlijk!

Scores van HABO: Alice van der Horst (9), Myrne Donkers (5), Linda Prijs (2), Iris Donkers(2), Moniek Peters (1), Rieneke van de Boom (1), Jesse Peters(1).