Habo vervolgt met overwinning op Noav

Na een redelijke seizoenstart met een fraaie overwinning op VenL en een onnodige nederlaag tegen Handbal Venlo vorige week, kreeg Habo deze week Noav op bezoek. Tussendoor was er nog de eerste bekerwedstrijd geweest waarin Habo het Helmondse Swift wist te verschalken en dat geeft de burger altijd moed, want de wedstrijden tegen Swift leveren altijd spektakel op.

Maar nu dan Noav, altijd een beetje moeizame wedstrijden. Meer werken dan schitteren: vorig jaar leverde dat een nipte overwinning en een nipte nederlaag op. Habo begon geconcentreerd, waarbij de dekking niet veel weggaf en in de aanval het fameuze afspelen naar de hoeken (links en rechts) weer eens ouderwets effectief bleek te zijn. Na 17 minuten stond er een bizarre 8-2 voorsprong op het bord. De dames van Noav waren duidelijk nog op zoek naar hun spelletje. Ze werden daarbij ook sterk gehinderd door de gedreven doelvrouw Kim Klokgieter die menige scoringskans voor Noav simpel om zeep hielp. Maar toen ook de middenopbouwer van Noav op dreef kwam, ontstond er een meer gelijkwaardige pot. Met een stand van 12-6 konden de teams de kleedkamers opzoeken voor de rust.
En dan steekt plotseling een oude kwaal van Habo weer eens de kop op. Alsof de duvel er mee speelt, maar net als tegen Venlo stond er na de rust een timide team op het veld dat niet geconcentreerd is, slordig en veel te gehaast afrondt en simpele fouten maakt waardoor ook de zenuwen weer een rol gaan spelen. Binnen de kortste keren slinkt de voorsprong naar 12-10. Op zo’n moment is het fijn dat Linda Prijs met veel gedrevenheid en mooie persoonlijke acties de ban weet te breken. In een hele sterke persoonlijke fase neemt zij het team op sleeptouw en scoort en passant nog drie keer. Dat zij vervolgens van de scheidsrechter rood gepresenteerd kreeg voor drie keer twee minuten was vervelend voor haar, maar het team werd er niet meer door gehinderd. Habo had de teugels weer in handen en zou die niet meer afgeven. Met typisch werkhandbal, maar wel met een fraaie lob van Jesse Peters, een mooie cirkelgoal van Rieneke van de Boom en een sterke invalbeurt van Iris Donkers ging Habo op de overwinning af. Aan het eind stond er 19-15 op het bord. Niet de mooiste overwinning, maar wel dik verdiend. Over twee weken reist Habo af naar BSAC uit Maasbree voor een rechtstreeks duel om de vierde plaats.

Scores van HABO: Alice van der Horst (7), Linda Prijs (6), Myrne Donkers (2), Miriam van Erp (1), Jesse Peters(1), Rieneke van de Boom(1), Iris Donkers(1).