Habo speelt uitstekend tegen De Sprint
Nog maar drie maanden geleden troffen de dames van Habo en van De Sprint uit Deurne elkaar in een duel dat lange tijd gelijk opging, maar dat voor Habo uiteindelijk op een enorme teleurstelling uitdraaide. Er werd dik verloren met 14-22. Maar inmiddels is er al weer veel gebeurd aan beide zijden. De Sprint heeft de weg naar boven definitief ingeslagen met een sterke serie wedstrijden, waarin de trainingsarbeid heel goed zichtbaar is. Niets voor niets voeren ze op dit moment de ranglijst aan, al kun je daar niet veel van zeggen, want in deze klasse verandert de koppositie nogal eens. Habo krabbelt op na een trainerswissel en probeert weer nieuw elan te vinden onder leiding van Alex van Boxtel.

Habo ging flitsend van start: binnen 20 seconden was Inge van Lankveld succesvol vanaf de cirkel. En terwijl De Sprint een beetje onwennig naar elkaar stond te kijken, ging Habo er maar meteen van door. Myrne Donkers had er al weer drie gescoord op de van haar bekende manier: snel in de break en scherp vanuit de hoek. En als ook Iris Donkers gaat scoren en de stand van 4-1 oploopt naar 7-3 weet iedereen dat dit niet dezelfde wedstrijd wordt als de vorige keer. Het is toch de vooral de verdienste van een goede, compacte dekking die de aanval van De Sprint problemen bezorgt. De stand had zelfs nog veel ruimer kunnen zijn als er een stel uitstekende kansen benut waren. Maar De Sprint vecht zich terug in de wedstrijd: eerst met een lucky rebound maar vervolgens ook met sterke aanvallen. Op 7-8 staat De Sprint voor het eerst op voorsprong. De laatste tien minuten voor de rust zijn echter weer helemaal voor Habo als Esmy Pots tot drie keer toe het gaatje in het hart van de defensie weet te vinden. De rust komt met 12-9 in het voordeel van Habo.

Met de aansporing om vooral de rust in het hoofd te bewaren en met een behoorlijk dosis zelfvertrouwen begint Habo aan de tweede helft. Met mooie combinaties wordt vaak Inge van Lankveld gevonden, die aan een halve kans genoeg heeft. Ook De Sprint zet er een tandje bij en er ontstaat voor de toeschouwers een boeiende pot handbal. Iris Donkers houdt met een scherpe break en even later een prachtige steal de marge op vier doelpunten in het voordeel van Habo en een sensatie hangt in de lucht. Maar De Sprint laat zich niet zomaar het kaas van het brood eten: langzaam maar zeker knabbelen ze de achterstand weg en op 18-18 lijkt het of ze Habo op de knieën gaan dwingen. Het wordt zelfs nog 18-19 voordat Inge van Lankveld in ondertal de score toch weer gelijk trekt en even later zelfs Habo op voorsprong zet. De laatste vijf minuten zijn bloedstollend, waarbij tot twee keer toe De Sprint gelijk maakt en een geladen Iris Donkers de marge weer op één doelpunt brengt. Eén minuut voor tijd maakt De Sprint weer gelijk en is dan best blij met een uitslag van 22-22. Een terechte uitslag en al met al ook zeker een opsteker voor Habo, maar ook een beetje jammer, want de overwinning was zo dichtbij geweest. Volgende week speelt Habo uit tegen Bevo, een mooie tegenstander om te kijken of de opgaande lijn doorgetrokken kan worden.

Scores HABO: Inge van Lankveld (7), Iris Donkers (6), Myrne Donkers (5), Esmy Pots (3), Alice van der Horst (1).