Habo start de competitie met een degelijke overwinning.

Na een voorbereiding die een beetje aan de krappe kant was startte afgelopen zaterdag de competitie voor de dames van HABO met een thuiswedstrijd tegen Vlug en Lenig 2. VenL 2 is het beloftenteam voor de eredivisieclub VenL1. Daarin staan dus hoogstwaarschijnlijk dames die over één of twee jaar zomaar eredivisie kunnen spelen. Deze dames trainen maar liefst zes keer in de week. Dat is nog wat anders dan de twee trainingen van HABO. Maar daar staat tegenover dat HABO inmiddels over veel ervaring beschikt en goed op elkaar is ingespeeld.

HABO begon voortvarend en trok meteen het initiatief naar zich toe. Binnen een minuut of zes stond de score al op 3-0 onder andere door twee goals van Linda, die vandaag ook vanaf de 7 meter trefzeker was. Er ontstond vervolgens een boeiende fase waarin VenL2 meer grip kreeg op het eigen spel, maar er steeds net niet in slaagde om de marge te dichten. Met name vanuit de hoeken had HABO het vizier weer ouderwets op scherp staan, maar ook van afstand konden Moniek en Miriam voor de nodige dreiging zorgen. Met de rust stond er 13-10 op het bord, een score waar VenL2 niet eens ongelukkig over mocht zijn.

Na de rust wist HABO de marge in rap tempo op te voeren. Tegen de solide dekking van HABO, die vandaag weinig fouten maakte, had VenL niets in te brengen en de paar kansen die er wel doorheen kwamen stuitten nog vaak op een solide keepende Kim Klokgieter. Vooral Myrne Donkers kon naar hartenlust uithalen. Even wist VenL nog terug te komen tot twee doelpunten, maar toen Alice van der Horst de turbo aanzette was het over met het verweer van VenL. Het verschil liep zelfs op tot 9 doelpunten (26-17) en daarmee was de wedstrijd in de knip. Dat in de laatste acht minuten HABO toch wat slordig werd en VenL een beetje liet terugkomen mag een lesje zijn voor de volgende keer, maar het eindresultaat stond als een huis: een prima overwinning van 28-23.

Volgende week reizen de dames af naar Venlo, waar vorig jaar de competitie begon met een pijnlijke nederlaag die de opmaat was naar een verder prima seizoen. Er is dus nog iets goed te maken. We zien benieuwd.

Scores van HABO: Alice van der Horst (7), Myrne Donkers (6), Linda Prijs (5), Miriam van Erp (3), Moniek Peters (2), Iris Donkers(2), Lieke van Sleeuwen(2), Jesse Peters(1).