Habo niet bij de les
Voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen reisden de dames van Habo af naar het verre Stein om het op te nemen tegen ESC. In de eerste wedstrijd had Habo een fraaie 23-19 overwinning geboekt en als er dit keer gewonnen zou worden, zou Habo zo nog maar enkele plaatsen op de ranglijst kunnen stijgen.

Wat er precies de oorzaak van was zal wel altijd een mysterie blijven, maar Habo was vandaag duidelijk niet in goede doen. Misschien het ontbreken van Linda Prijs en Rieneke van de Boom, waardoor de wisselbank maar matig bezet was, misschien dat de nadering van het einde van het seizoen zich al liet voelen: er staat immers niet meer zoveel op het spel. Misschien dat de lange heenreis naar Zuid-Limburg (de derde keer in vijf weken) leidde tot concentratieverlies. Zeker is wel dat ESC thuis altijd goed voor de dag wil komen: ze worden gesteund door een fanatieke supportersschare en de club maakt van elke wedstrijd een klein showtje. De Habo-spelers voelen zich misschien een beetje opgelaten bij zoveel aandacht, voor het team van ESC werkt het stimulerend.

Ze kwamen gemakkelijk op 3-0, waarbij de dekking van Habo meer weg had van een gatenkaas. Alle goede lessen van de vorige wedstrijd tegen LimMid, toen de dekking juist stond als een huis, waren op slag vergeten. Toch kon Habo de schade nog wel enigszins repareren door afstandsschoten van Irene Hanenberg, die vandaag lekker op dreef was, en met een paar fraaie breaks. Van 5-2 kroop de marge in de eerste helft nog op naar 10-5 en zelfs naar 18-10. Even kwam er een sterke fase waarin Habo de achterstand verkleinde tot 18-13 met een paar poeiers van Miriam van Erp. Dat Habo vandaag echt niet bij de les was bleek toen een vrije worp van ESC die rechtstreeks op doel moest, er zomaar invloog ondanks een verdediging van zes man. Met de rust was het 19-13 en werk aan de winkel.

Maar na de hervatting bleef het beeld hetzelfde: best mooie aanvallen van Habo, maar een dekking die zo lek was als een mandje. De achterstand werd nooit zo klein dat de spanning weer terug kwam in de wedstrijd. En met weinig wisselmogelijkheden, die met een halve blessure en een beetje overdreven rode kaart nog kleiner worden, moet Habo zich neerleggen bij de feiten. Vandaag gaat het niet lukken. Aan de scheidsrechters kan dat niet gelegen hebben, want zij fluiten een prima pot. Aan het einde maken Iris en Myrne Donkers er nog een mooie show door een hele sterke eindsprint, waarmee de eindstand komt op 33-26. Volgende week sluit Habo het seizoen thuis af tegen De Sprint: dan gaat er nog één keer gevlamd worden. Uw steun is van harte welkom, te meer omdat dit voor enkele speelsters en ook voor coach Joan Meeuws de laatste wedstrijd voor Habo DS1 gaat worden.

Scores HABO: Iris Donkers (6), Irene Hanenberg (6), Myrne Donkers (5), Alice van der Horst (4), Miriam van Erp (2), Lieke van Sleeuwen (2), Moniek Peters (1).