Wedstrijdverslag Habo95 handbal

 Habo ’95 speelt uit bij Groene Ster wederom gelijk 

Groene Ster 1 – Habo ´95 1: 29-29 (15-17) 

Afgelopen zaterdag reisden heren af naar Zevenbergen voor de uitwedstrijd bij Groene Ster. Ze hadden nog wat goed te maken na het teleurstellende 17-17 gelijkspel van vorige week tegen US Amsterdam. Meevallers voor trainer Erwin Vos in de selectie waren dat hij weer de beschikking heeft over zowel Bart van den Elzen (die terugkomt van een schorsing) als Martijn Rombouts (enkelblessure). Daar tegenover is Jeroen van Lankveld afgelopen vrijdag onder het mes gegaan, voor een operatie aan zijn pink. Dirk Tielemans zal komende week geopereerd worden aan een kruisbandblessure en zal Habo sowieso het gehele seizoen nog moeten missen. Tegen Groene Ster heeft Habo twee jaar geleden voor het laatst gespeeld, toen speelde het 29-29 gelijk. 

De openingsfase begon gelijkopgaand, beide teams wisten gemakkelijk aan hun doelpunten te komen. Bij Habo waren het met name de gebroeders Luuk en Siem van den Berg die doeltreffend waren. In de dekking had Habo met name moeite met een kleine middenopbouwspeler, die met lepe onderhandse ballen verschillende malen zowel de defensie als keeper Hans Clemens wist te verrassen. Halverwege de eerste helft had Habo deze beter onder controle en kon het een eerst gaatje slaan. Van 6-8 liep het uit naar 8-12. Mede ook door een mooie break-out van Hans Clemens op de pijlsnelle Stan van Bree op de rechterhoek. Helaas brak er hierna een mindere fase aan met onzorgvuldig spel in zowel de passing als afronding liet het Groene Ster weer helemaal terug in de wedstrijd komen en Habo op een 13-12 achterstand te zetten. Habo zette de dekking iets anders neer en wist gelukkig weer snel orde op zaken te stellen. Groene Ster moest een aantal malen aan de noodrem trekken, wat hen weer tijdstraffen en ondertalsituaties opleverde. Habo buitte dit voordeel prima uit en zou de rust ingaan met een 15-17 voorsprong. Het had nu in één helft al net zoveel doelpunten gescoord als in de gehele wedstrijd vorige week tegen US Amsterdam (17-17). 

De tweede helft was het zaak dit spel stoïcijns zo door te trekken en zich niet gek te laten maken. Dit lukte in de beginfase vrij aardig en wist Habo de voorsprong uit te breiden naar 4 goals bij 19-23. Toen op gegeven moment de coach van Groene Ster commentaar had over het aantal gele kaarten bij Habo. De coach dacht dat Habo er al 6 had, terwijl dit er daadwerkelijk maar 3 waren, leek dit wel iets te doen met de scheidsrechters. In het laatste kwartier werd Habo zo nog op 6 tijdstraffen getrakteerd, terwijl Groene Ster er aan de andere kant maar 1 kreeg voor vergelijkbare overtredingen. Doordat Habo het laatste kwartier vrijwel constant in ondertal speelde rook Groene Ster bloed en wist het puntje voor puntje de opgelopen achterstand weer te verkleinen. In de eindfase waren het aan Habo-zijde gelukkig een onderhands schot van Niels Verboven en fraaie doelpunten van Koen Vink die Habo in de race hielden. Habo kwam op een 28-29 voorsprong, maar deze wist Groene Ster na een snelle midden-uit en dito afstandsschot weer ongedaan te maken. Alsof de duivel er mee speelt, evenals twee jaar geleden zou dit wederom resulteren in een 29-29 gelijkspel. 

Na afloop heersten er gemengde gevoelens bij Habo. Ondanks de tegenslag in het laatste kwartier toonde het een goede mentaliteit had het de gehele wedstrijd goed veldspel laten zien. T.o.v. van vorige week was deze wedstrijd het aanzien meer dan waard. Als Habo dit spel door weet te trekken beloofd dit nog veel moois voor de rest van het seizoen. Na 3 wedstrijden gespeeld te hebben is Habo nog ongeslagen en bevindt het zich op de 3e plaats van de ranglijst. Met de kanttekening dat er ook nog teams zijn met een wedstrijd minder gespeeld. De volgende wedstrijd speelt Habo op 29 oktober thuis tegen het vooralsnog onbekende Van Tiel/Ventura. Aansluitend vindt er nog een seizoensopeningsfeest plaats in de kantine. Publiek is dus uiteraard van harte welkom!