Habo start het jaar met nederlaag
Met Alex van Boxtel als interimcoach toog Habo naar Venlo voor de return van de eerste wedstrijd van het seizoen. Toen trok Habo aan het langste eind met 25-18. Na het abrupte einde van de periode Mathie van Schijndel als damescoach kan Habo op zoek naar een vervanger. De trainersperikelen hebben waarschijnlijk wel hun weerslag op het spel, maar de dames zouden toch ervaren genoeg moeten zijn om een behoorlijke pot handbal te spelen.
Bij Venlo moet je altijd afwachten wie er mee spelen: het tweede team kan zomaar een heel stuk sterker zijn als het eerste team een dagje vrij is en dat was vandaag het geval.

Habo opende de score met een 7m worp na een charge op Inge van Lankveld. De eerste fase ging heel lang gelijk op, waarbij een fraaie steal van Wilmie van de Elzen opviel. Zij speelde op een voor haar nieuwe plek vóór de verdediging en dat deed ze niet onverdienstelijk. Met name Inge van Lankveld neemt het team op sleeptouw met vier doelpunten op een rij. Op een zeker moment staat het zelfs 5-7 in het voordeel van Habo. Venlo is zowel individueel als collectief een stukje verder dan Habo, maar de eerste twintig minuten is daar weinig van te merken. De kanteling in de wedstrijd komt als de scheidsrechter tijdstraffen gaat uitdelen en zelfs een rode kaart aan Esmy Pots, wat gezien de gemaakte overtreding toch wel erg zwaar was. De dames van Venlo weten ook beter hoe de scheidrechter bespeeld kan worden en dat raffinement mist Habo volledig. In de laatste tien minuten tot de rust dicteert Venlo het spel en zij lopen uit naar 15-10. In de rust worden de mindere punten nog eens besproken: niet te gehaast afwerken, neem de rust bij het opzetten van een aanval, hou de verdediging compact en ga niet vóór forceren en dan achter de doelpunten om de oren krijgen. Op papier eenvoudig, in de praktijk wat lastiger. Waar de dames van Habo ook veel last van hadden was de hars op de bal. Als je het niet gewend bent wordt het overspelen slordiger, en dat geeft veel onnodig balverlies. In de marge op het bord veranderde verder weinig. Venlo controleerde de wedstrijd en Habo slaagde er niet in om het de tegenstander echt moeilijk te maken. Wel vielen er nog een paar mooie acties van Iris Donkers en een fraaie afstandstreffer van Liz Claasse te bewonderen. Ook een uitstekende invalbeurt van Amber van Goor in het doel zorgde ervoor dat het verschil niet verder opliep. De eindstand was 22-17 in het voordeel van Venlo en Habo kon weer naar huis in de wetenschap dat er onder een nieuwe trainer nog veel te leren valt.
Scores HABO: Inge van Lankveld (7), Iris Donkers (3), Myrne Donkers (3), Wilmie van de Elzen (2), Irene Hanenberg (1), Liz Claasse (1).