Wedstrijdverslag Habo95 handbal

Habo ’95 verliest voor het eerst in 2 jaar weer thuisduel

Habo ´95 1 – Apollo 1: 21-22 (13-10)

Na de 33-21 nederlaag bij Feyenoord 2 vorige week kon Habo de titelaspiraties weer even in de koelkast zetten. Habo miste op deze teveel spelers en dit was zowel in de aanval als verdediging voelbaar. Beide keepers waren ook niet fit. Bij Patrick Prijs was het voorgaande wedstrijd in zijn rug geschoten en Ruud Verwijst had wegens ziekte ook al weinig kunnen trainen. Aangezien Witte Ster en Apollo vorige week wel hun wedstrijden wisten ze te winnen lijkt het erop dat zij gaan uitmaken wie er kampioen gaat worden. Afgelopen zaterdag kwam Apollo op bezoek in sporthal De Burcht. Wilde Habo nog enige een rol van betekenis gaan spelen, zou er dus gewonnen moeten worden van de nummer-2. Apollo is een ploeg die vorig seizoen zijn debuut maakte in de Tweede Divisie en met een uiteindelijke plek in de middenmoot dit niet onverdienstelijk deed. Dit seizoen hebben ze versterking gekregen van enkele oud spelers van PSV en Bevo. Deze tillen het niveau in deze ploeg behoorlijk omhoog. De eerder gespeelde uitwedstrijd verloor Habo kansloos met een 34-20 nederlaag. Mede door de harsloze bal wat duidelijk een thuisvoordeel voor Apollo is. Hopelijk waren ditmaal de rollen omgedraaid!

Patrick Prijs was weer aardig opgeknapt en fit genoeg om een wedstrijd te keepen. Het was Apollo wat met een afstandsschot vanaf de linkeropbouw in de eerste aanval de eerste voorsprong wist te pakken. Koen Vink wist snel de gelijkmaker op het scorebord te schieten en daarna was het voor beide teams vooral aftasten. Vanuit een goede dekking wist Habo steeds beter in de wedstrijd te komen. De bal werd goed rondgespeeld totdat er iemand vrij kwam, zo wist Rob Biemans vanaf de cirkel 2 keer te scoren en waren ook Dirk Tielemans en Harold Verhoeven trefzeker. Patrick Prijs stond ook lekker te keepen en onderscheidde zich mede door een knappe penaltystop. Habo stond zo lekker te spelen en had halverwege een gewenste 6-2 voorsprong te pakken. In het vervolg van de eerste helft kwam Apollo beter in de wedstrijd. Een 2-minutentijdstraf voor Rob Biemans bracht Habo in moeilijkheden zo was er even later weinig meer van deze voorsprong over bij 7-6. Vervolgens namen Jeroen Verhoeven en Stef van Lankveld hun ploeg bij de hand. Hiermee liep Habo weer uit naar een 12-8 tussenstand. In de slotfase wist Apollo de achterstand nog iets te verkleinen naar een 13-10 ruststand.

De tweede helft drong Apollo steeds meer aan, waarbij Habo juist meer moeite had het spel te maken en de openingen te vinden in de Sonse defensie. Tekenend was dat bij een voorsprong van 16-14 Habo een dubbele overtalsituatie niet goed wist uit te spelen. Habo had hiervan moeten profiteren, maar kon geen afstand nemen. Dit gaf wel een knakje en Apollo juist weer extra motivatie. De oud-PSV spelers Tim Lodewijks en Robert Sweep werden steeds grotere plaaggeesten voor de Habo-defensie en zo kwam Apollo bij 18-18 voor het eerst in de tweede helft weer op gelijke hoogte. Habo vond nu wel meer openingen, maar oud-PSV keeper Frans Schampaert groeide in de wedstrijd was een grote sta-in-de-weg voor de aanvallers van Habo. Apollo bleef zo doorgaan en leek te wedstrijd in handen te hebben bij 19-21. Toen begonnen bij hen de zenuwen ook op te spelen, tweemaal balverlies leidde tot break-outs die doeltreffend werden afgerond door Stef van Lankveld en Dirk Tielemans. In de laatste minuut was het toch Apollo-speler Robert Sweep die met een doeltreffende 9-meterworp Habo in rouw dompelde en Apollo in de titelstrijd hield.

Met name de tweede helft was de spanning om de snijden in sporthal De Burcht. Zowel de Habo-supporters als de vele meegereisde bezoekers uit Son hadden een zenuwslopende tweede helft gezien en bijna geen vingernagels meer over. Habo had gestreden voor wat het waard was, de weinige doelpunten in de tweede helft heeft ze uiteindelijk toch opgebroken. Na de wedstrijd werd buschauffeur voor de uitwedstrijden Ad van Mensvoort met een cadeau/bloemetje nog in het zonnetje gezet. Habo kan zich nu volledig op het veiligstellen van de 3e plaats richten. Volgende wedstrijd is na de carnaval op 1 maart op bezoek bij het Rotterdamse Atomium ‘61.