Habo ’95 boekt derbyzege tegen Apollo

Habo ´95 1 – Apollo 1: 27-20 (10-9)

Afgelopen zaterdag stond er voor de heren van Habo een echte regioderby op het programma. Tegenstander was Apollo uit Son en Breugel. Zij maken dit jaar hun debuut in de landelijke 2e Divisie en draaien tot op heden niet onverdienstelijk mee in de middenmoot. Habo zelf boekte vorige week een knappe uitzege bij titelkandidaat DWS, door hen in eigen huis met 27-29 op hun eerste nederlaag te trakeren. Kan deze vorm worden doorgetrokken naar deze thuiswedstrijd?
Daar leek het in de beginfase totaal niet op. Habo kende veel moeite om door de verdediging van Apollo heen te komen. Het kwam niet tot echt uitgespeelde kansen en leidde ook enkele malen slordig balverlies. Bij één van deze break-outs in de tegenaanval leverde dat ook nog een 2-minutentijdstraf op voor Dirk Tielemans. Verder draait het spel bij Apollo voornamelijk om één gevaarlijke linkeropbouwer. Deze werd in de openingsfase ook enkele malen gelanceerd en zo stond Habo meteen op een 0-4 achterstand. Pas na 12 minuten spelen wist Martijn Verwijst vanuit de linkerhoek het eerste Boekelse doelpunt te scoren. Nu leek Habo eindelijk wakker geschud, mede door 3 doelpunten van Harold Verhoeven kwam het van 1-5 weer terug tot 5-5 en was de achterstand ongedaan gemaakt. In het tweede gedeelte van de eerste helft bleven beide teams gelijke tred met elkaar houden, Habo wist voor het eerst op voorsprong te komen en de ruststand werd bereikt bij een stand van 10-9.

Na rust ging het op deze voet verder en breidde het de voorsprong uit naar 12-9. Al bleef Habo onder haar kunnen spelen en zaten er nog steeds teveel slordigheidsfouten in het spel van Habo. Apollo bleef in het spoor en liet de achterstand nooit groter worden dan 2/3 goals. Halverwege de tweede helft werd hun gevaarlijkste speler er met een rode kaart afgestuurd, wegens 3x 2-minutentijdstraf. Habo speelde even 4-minuten in overtal, maar wist deze situatie niet uit te buiten en hield hiermee Apollo in leven. Wellicht dat Habo er toen te makkelijk over ging denken, vervolgens kreeg Habo juist weer moeite met de Sonse rechteropbouwer en bleef de voorsprong nog steeds op 2/3 goals hangen. Pas in het slot van de tweede helft ging bij Habo de verdediging op slot en wist het nu wel in de aanval ook vrij gemakkelijk haar doelpunten te scoren. Uiteindelijk liep Habo hierdoor nog uit tot een 27-20 eindstand.

Niet de beste wedstrijd van Habo, maar de punten zijn toch weer in Boekel behouden. Habo boekt hiermee zijn 3e thuiszege op rij en is hierdoor opgeklommen tot de 5e plaats. De nummers 1 t/m 3 staan alledrie maar 2 punten boven Habo op de ranglijst. Wat dus al aangeeft hoe klein de verschillen zijn in de top van deze 2e Divisie tot zover. A.s. zaterdag speelt Habo wederom een thuiswedstrijd, dan komt het Zeeuwse Delta Sport/EOC op bezoek in sporthal De Burcht. Wordt dit de 4e zege op rij? Komt dat zien, komt dat zien!