Habo ’95 thuis ook te sterk voor Delta Sport/E.O.C.
Habo ´95 1 – Delta Sport/E.O.C. 1: 30-22 (17-10)

Na overwinningen tegen DWS (27-29) en Apollo (27-20) bevindt Habo zich in een goede flow. Afgelopen zaterdag kwam het Zeeuwse combinatieteam Delta Sport/E.O.C. op bezoek in sporthal de Burcht. Waarin Habo bovenin meedraait heeft Delta Sport/E.O.C. tot op heden nog maar één overwinning geboekt en bevinden zich daarmee in de degradatiezone. Op papier was Habo dus de favoriet, maar natuurlijk moesten de mannen er niet te makkelijk over gaan denken en lag onderschatting op de loer. Door afwezigheid van Martijn Verwijst, was de 16-jarige Siem van den Berg voor het eerst opgeroepen om met het eerste team mee te spelen. Zou hij zijn debuut gaan maken?

Habo begon meteen met het creëren van 3 kansen op de linkerhoek, maar met alledrie de mogelijkheden was Bart van den Elzen niet gelukkig in de afronding. In de tegenstoot kreeg Habo meteen uit het eerste schot op goal een doelpunt tegen, hiermee was het dus meteen wakker geschud. Even later wist Harold Verhoeven vanuit de rechterhoek de Zeeuwse keeper wel te verschalken en bracht hiermee beide ploegen in evenwicht. Habo zou hierna het heft in handen nemen. Het sloeg een gaatje van 3 goals, kansen werden genoeg gecreëerd, al bleef Habo in de afronding vaak nog te nonchalant. In de verdediging stond men soms ook nog niet scherp genoeg en daar wiste de Zeeuwse afstandschutters wel raad mee. Pas in de slotfase van de eerste helft wist Habo echt afstand te nemen met doelpunten van Stef van Lankveld, Harold Verhoeven en Martijn Rombouts. Ook Siem van den Berg mocht zijn debuut maken en luisterde dit meteen op met een mooi doelpunt vanuit de linkerhoek. Het rustsignaal werd bereikt bij een stand van 17-10.

Habo had de wedstrijd in handen en zou in de tweede helft lekker aan het doelsaldo kunnen werken. Niets bleek minder waar, want in de eerste 13 minuten zou Habo maar 3 keer weten te scoren. Kans op kans werd gemist, het leek onderhand eerder op de trainingsvorm ‘paal en latje-schieten’ dan dat er doelpunten werden geproduceerd. Delta Sport/E.O.C. kreeg steeds meer in de gaten dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Met elke misser van Habo kwam bij hen het geloof op een resultaat steeds meer terug en wist het halverwege de tweede helft zelfs terug te komen tot 20-16. Toen vond Habo het welletjes en besloot in het laatste kwartier nog even orde op zaken te stellen. De doelpunten vielen nu wel als rijpe appeltjes van de boom en zo zou Habo toch nog uitlopen naar een verdiende 30-22 eindstand.

Zonder echt goed te spelen wist Habo toch weer een goed resultaat weg te zetten. Al had deze met de vele gemist kansen dus wel wat groter moeten zijn. Habo boekt hiermee zijn 3e overwinning op rij en blijft thuis ongeslagen status behouden. Op de ranglijst behoudt Habo ook de 5e plaats en blijft het druk uitoefenen op de koplopers, welke maar 2 punten voorsprong hebben. Bovendien spelen deze komend weekend tegen elkaar. Habo zelf speelt a.s. zondag een uitwedstrijd bij Snelwiek in Rotterdam. Zij wisten nog geen punt te behalen en bevinden zich hiermee onderaan de ranglijst. Hopelijk kan Habo de goede reeks verder voortzetten!