Habo ’95 speelt gelijk tegen koploper Oliveo

Habo ´95 1 – Oliveo 1: 29-29 (15-14)

Na de mooie winstpartij vorige week bij Swift Helmond (29-31) stond er afgelopen weekend weer een thuiswedstrijd op het programma. Niet zomaar één, koploper Oliveo uit Pijnacker kwam op bezoek in sporthal De Burcht. Habo staat momenteel op de 6e plaats, maar ook maar op 2 punten van Oliveo. Wat dus al aangeeft hoe klein de verschillen op de ranglijst zijn in deze Tweede Divisie B. Voorafgaande aan deze wedstrijd was er ook goed nieuws uit de ziekenboeg, Roel van Haandel was namelijk weer voldoende hersteld van zijn elleboogblessure.

In de beginfase was het Oliveo, wat aan de hand van de gevaarlijke linkeropbouwer, het eerste doelpunt van de wedstrijd wist te scoren. Habo liet zich echter niet uit het veld slaan en deed snel wat terug. Aan beide kanten vielen er dan ook veel goals. Toch zat Habo de gehele eerste helft niet helemaal lekker in de wedstrijd en presteerden teveel spelers onder hun gebruikelijke niveau. In de aanval was men in de passing af en toe nog te gehaast of onzorgvuldig in de passing. In de verdediging was het ook niet altijd scherp genoeg en werden de tegengoals soms veel te gemakkelijk weggegeven. Ondanks dat speelde Oliveo niet veel beter en hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. De rust werd bereikt bij een stand van 15-14 in het voordeel van Habo.

De tweede helft werd slecht begonnen. Oliveo wist de achterstand om te zetten in een 15-16 voorsprong en Habo zou de eerste 7 minuten niet eens aan scoren toekomen. Gelukkig werd hierna door Twan Schwanen de ban gebroken en kwam het weer op een kleine voorsprong. Echt afstand nemen lukte steeds maar niet. Daarvoor werden voorin nog te veel kansen gemist en werden in de dekking af en toe nog steeds te gemakkelijk doelpunten weggegeven. In het laatste gedeelte van de tweede helft namen Dirk Tielemans en Koen Vink met enkele fraaie doelpunten hun ploeg bij de hand. Oliveo bleef echter steeds in het spoor, zelfs tot in de laatste minuten. Koen Vink scoorde 20 seconden voor tijd de beslissend lijkende 29-28. Een nieuwe handbalregel gooide vervolgens roet in het eten. Een overtreding van Harold Verhoeven werd door de scheidsrechters geïnterpreteerd als opzettelijk met als doel tijd te winnen. Resultaat een rode kaart en een penalty tegen. Deze penalty ging er helaas in, waardoor de wedstrijd dus in 29-29 eindigde.

Voor Habo erg zuur, het al derde gelijkspel in deze competitie en voor de tweede keer dat men zo in de laatste seconden nog een penalty tegen heeft gekregen. Aan de andere kant was dit gelijke spel op basis van de gehele wedstrijd wel terecht. Habo speelde grote gedeeltes van deze wedstrijd teveel onder haar kunnen om aanspraak te maken op de overwinning. De tweede helft werd het mindere spel gelukkig wel gecompenseerd met de getoonde inzet en vechtlust. Door dit gelijke spel zakken beide ploegen één plaats op de ranglijst. Habo staat nu 7e, desondanks nog steeds maar 2 punten achter de (nieuwe) koploper HVV’70 uit Voorschoten. Hier mag Habo a.s. zondag naar toe, dus zal het opnieuw spelen tegen de koploper!

A.s. woensdag (15 november) speelt het om 20.30 uur eerst nog om de beker. Hoofdklasser V&L komt dan op bezoek in sporthal De Burcht. Publiek is natuurlijk weer van harte welkom!