Wedstrijdverslag Habo95 handbal

Habo ’95 klopt Rapiditas in eerste thuisduel met livestream
Habo ´95 1 – Rapiditas 1: 27-23 (14-9) Na het 29-29

gelijkspel vorige week bij Groene Ster in Zevenbergen, stond afgelopen zaterdag de tweede wedstrijd van de competitie op het programma. Ditmaal mocht Habo thuis in sporthal De Burcht aantreden tegen het Weertse Rapiditas. Deze ploeg kent Habo nog van vorig seizoen, waarin het stabiel meedraaide in de middenmoot en in thuiswedstrijden wel eens voor verassingen wist te zorgen tegen hoger aangescheven ploegen. Vorige week wist Rapiditas promovendus PSV in eigen huis met minimaal verschil te verslaan (23-22). De verscherpte Corona-maatregelen zorgden er helaas voor dat het hondstrouwe Boekelse publiek thuis moest blijven en de heren deze extra steun in de rug dus zouden missen. Via een Facebook-livestream konden de supporters ditmaal de wedstrijd thuis vanaf de bank toch volgen.

Het was Rapiditas wat via een afstandsschot de eerste voorsprong wist te pakken. Koen Vink wist vervolgens namens Habo tweemaal te scoren. Een penalty en een break-out brachten Rapiditas weer op voorsprong, ditmaal was het Job van Haandel met 3 doelpunten op rij die Habo weer in het goede spoor bracht bij 5-4. Hierna trad een goede fase voor Habo aan. De dekking stond als een huis en de ballen die hier doorheen wisten te komen, maar veelal een prooi voor nieuwkomer Jack Smits die een lekkere eerste helft stond te keepen. Mede door de goede dekking kon Habo er in de snelle tegenaanval enkele malen goed doorheen komen. Door doelpunten van Stef van Lankveld, Koen Vink, Bart van den Elzen, Harold Verhoeven en Luuk van den Berg liep Habo uit naar een 13-6 voorsprong. In de slotfase van de eerste helft verslapte de concentratie iets, waardoor Rapiditas te achterstand bij rust wist te verkleinen tot aan 14-9.

In de tweede helft pakte Habo snel de draad weer op en liep het uit naar 18-11. Twee 2- minutentijdstraffen op rij voor brachten Habo alsnog in problemen. Rapiditas voerde het tempo op en wist de overtalsituaties goed uit te spelen. Habo begon in de aanval ook wat onrustiger te spelen en verloor langzaam de controle over het duel. De mooie voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en zo wist Rapiditas terug te komen tot aan 18-16. Habo hervond zichzelf en wist Rob Biemans tweemaal te bereiken op de cirkel, de eerste resulteerde in een penalty die door Harold Verhoeven benut werd, de volgende kans leverde een doelpunt van Rob zelf op en zo was de marge weer vier bij 20-16. Habo leek in veilige haven, maar een penaltystop, enkele passfouten in de aanval en een ongelukkige 2-minutentijdstraf voor Job van Haandel na het ‘vermeend vasthouden van de bal’, zorgde er toch weer voor dat Rapiditas weer aan wist te haken bij 21-19. Met een afstandsschot van Luuk van den Berg en 2 doelpunten vanaf de cirkel van Rob Biemans had Habo nu het definitieve gat geslagen naar 24-20. Habo zou dit gat vasthouden en de wedstrijd uitspelen tot een 27-23 eindstand.

Ondanks een mindere fase in de tweede helft, bleef Habo koel en wist het de zege veilig te stellen. Het Boekelse publiek was blij dat het via de livestream de wedstrijd toch thuis voor de buis kon volgen en was er zo toch een beetje bij. Komende week is Habo, wegens het terugtrekken van Hercules 3 uit de competitie vrij, evenals de week erop wanneer het ‘herfstvakantie’ zal zijn. Tussendoor speelt het op dinsdag 13 oktober nog wel een bekerwedstrijd bij Erix in Lichtenvoorde. De volgende competitiewedstrijd zal op zaterdag 24 oktober thuis tegen DIOS zijn. Of er dan wel weer publiek mag zijn hangt af van de situatie in het land, anderzijds zal er weer gezorgd worden voor een livestream zodat het thuisfront de wedstrijd wel ‘gewoon’ kan volgen.