Wedstrijdverslag Habo95 handbal

Habo ’95 trekt zege over de streep tegen Ventura
Habo ´95 1 – Van Tiel/Ventura 1: 30-27 (17-13)

Na het 29-29 gelijkspel vorige keer tegen Groene Ster in Zevenbergen, stond voor de heren van Habo nu weer een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal tegen het vooralsnog onbekende Ventura uit Schiedam. Een ploeg die vorig seizoen gepromoveerd is naar de 2e Divisie. Zij hadden tot op heden één wedstrijd gewonnen en twee verloren. Habo stond er met één overwinning en twee gelijke spelen iets beter voor op de ranglijst. Ondanks enkele missers in de openingsfase was het Habo wat het sterkst aan de wedstrijd begon en een 3-1 voorsprong wist te pakken. Ventura had even tijd nodig om af te tasten, maar kwam hierna ook op gang en liet zien ook enkele makkelijk scorende spelers in de gelederen te hebben. Zo werd het weer 3-3 en even later 5-5. Onder aanvoering van Luuk van den Berg, die de lijnen uitzette op de middenopbouw wist Habo de voorsprong weer uit te breiden naar 8-5. In de fase hierop kreeg Habo het lastiger en kreeg Siem van den Berg in kort tijdbestek twee 2-minutentijdstraffen om de oren. Wat natuurlijk niet fijn spelen is, met het grootste gedeelte van de wedstrijd nog voor zich. Ventura wist de overtalsituaties goed uit te spelen en zich weer terug te knokken naar 12-12. Habo kon dus weer aan de bak. Afstandsschoten van Martijn Rombouts en passeeracties van Koen Vink brachten Habo weer op het goede spoor en zo ging Habo toch de rust in met een 17-13 voorsprong.

De tweede helft was het zaak deze voorsprong verder uit te bouwen. Ventura zou echter goed tegenstand blijven bieden en probeerde zo steeds iets van de opgelopen achterstand af te knabbelen. Keeper Hans Clemens behoedde Habo voor grotere problemen door onder meer twee knappe penaltystops. Habo bleef het zelf onnodig spannend maken en daarmee hield het Ventura in de wedstrijd. Zo speelde het erg wisselvallig, goede momenten met aanvallen en goals werden afgewisseld met foutjes in de dekking of passing en zou het de gehele tweede helft spannend blijven. Ventura wist in de slotfase zo zelfs terug te komen tot op 1 doelpunt achterstand. Gelukkig liet Habo het daarna niet verder komen. De rust werd gevonden en met enkele goed opgezette aanvallen zou Habo dan toch de zege veiligstellen. Met als slotakkoord een mooie pass van Luuk van den Berg op rechterhoek Job van Haandel. Job wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de 30-27 in de touwen, wat hem ook meteen een ‘blad bier’ zou kosten.

Het voltallig opgekomen publiek had een mooie, attractieve wedstrijd gezien. De spanning zorgde ervoor dat iedereen de gehele wedstrijd op het puntje van zijn stoel heeft gezeten. De twee punten bleven mooi in Boekel en in de kantine werd nog gezellig doorgefeest tot in de late uurtjes. Habo is hiermee nog steeds ongeslagen en bevindt zich op een gedeelde 2e plaats op de ranglijst. A.s. zaterdag staat een uitwedstrijd bij het Limburgse Vios in Heythuysen op het programma. Een lastige wedstrijd die Habo daar vorig seizoen nog met 29-24 verloor. Thuis stelde het later dat seizoen wel orde op zaken met een 31-21 overwinning. Makkelijk zal het zeker niet worden. Aangezien de Habodames vooraf ook daar spelen reizen de teams samen af met een touringcar. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom om mee te gaan om er weer een mooie ‘Habo-avond’ van te maken, ook in het Limburgse land.