Habo deelt de punten met LimMid
De laatste keer dat Habo en LimMid elkaar troffen trok Habo aan het langste eind en won in een spannend duel met twee doelpunten verschil. Deze keer reisde Habo af naar Horn in de wetenschap dat er op de ranglijst nauwelijks waarneembaar verschil is en dat beide ploegen in staat zijn om goede wedstrijden te spelen tegen sterke teams en jammerlijk te falen tegen mindere teams. Met andere woorden: alles is mogelijk.

Het openingsdoelpunt kwam van de linkerkant van LimMid, snel gevolgd door twee doelpunten van Inge van Lankveld en Myrne Donkers. Op het eerste gezicht brengt LimMid misschien fysiek wat minder mee, maar dat weten ze aardig te compenseren met een voortreffelijke balcirculatie in een hoog tempo en met veel dreiging en trefzekere schutters in de hoek. Daarbij hebben ze ook nog een snelle break in huis. Na 4-4 trok LimMid het initiatief een beetje naar zich toe. Habo permitteerde zich wel een paar slordigheden en had het ook een beetje moeilijk met een scheidsrechter die de teugels strak in de hand hield en fysiek spel onmiddellijk de kop in drukte met waarschuwingen en tijdstraffen. Mede daardoor ontstond er wel een wedstrijd die steeds spannend bleef en een aardig schouwspel opleverde. Dat LimMid niet verder wegliep was onder andere te danken aan een prachtige steal en break van Inge van Lankveld en een trefzekere Alice van der Horst. Met de rust stond de teller op 11-8 en kan Habo gaan nadenken over wat er anders moest.

Na de rust zette Habo aan voor een langdurige inhaalrace. Het eigen spel werd inderdaad beter en op 15-15 leek LimMid rijp voor de sloop. Maar tot driemaal wist LimMid te ontsnappen en toch weer een voorsprongetje op te bouwen. In de slotfase leek dan eindelijk de ommekeer te komen, waarbij vooral een paar fantastische combinaties tussen Iris en Myrne Donkers gezien mochten worden. Met 21-21 en nog minder dan een minuut te spelen bracht een krachtige goal van Inge van Lankveld vanaf de cirkel Habo voor het eerst op voorsprong. De zege was binnen handbereik, maar letterlijk in de slotseconde wist LimMid toch nog een puntje mee te pikken: eindstand 22-22. Jammer van het gemiste punt maar over de gehele wedstrijd gezien de enig juiste uitslag. In de thuiswedstrijd moet dan maar het verschil gemaakt worden.

Scores HABO: Alice van der Horst (6), Myrne Donkers (6), Inge van Lankveld (4),Iris Donkers (3), Esmy Pots (2), Irene Hanenberg (1)