Wedstrijdverslag Habo95 handbal

Habo ’95 kent totale offday op bezoek bij Apollo
Apollo 1 – Habo´95 1: 34-20 (19-9)

Na de ruime 35-27 overwinning in eigen huis op Feyenoord 2, stond afgelopen zaterdag weer een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal hoefde het een keer niet de Brabantse provinciegrens over, maar was het lekker dicht bij huis. Namelijk bij Apollo in Son. Een ploeg die vorig seizoen zijn debuut maakte in de Tweede Divisie en met een uiteindelijke plek in de middenmoot dit niet onverdienstelijk deed. Vorig seizoen wist Habo de uitwedstrijd daar met moeite te winnen, mede door de harsloze bal wat duidelijk een thuisvoordeel voor Apollo is. Dit seizoen doet Apollo het zelfs nog beter en staan ze netjes op plek nummer 3. Er zijn wat versterkingen bijgekomen, enkele oud ervaren PSV-spelers die vroeger ook op hoog niveau gespeeld hebben en de ploeg verder naar een hoger niveau tillen. Bij Habo waren de wisselmogelijkheden voor trainer Damir Josipovic beperkt deze avond. Martijn Verwijst heeft i.v.m. drukte even een time-out genomen, Rob Biemans had andere verplichtingen. Coen van der Horst is nog herstellende operatie aan zijn gebroken middenhandsbeentje en Jeroen Verhoeven kon niet meespelen i.v.m. ziekte en was nog niet voldoende hersteld hiervan.

Apollo begon meteen goed aan het duel. Het was de ervaren rechteropbouwer die met links de bal onderkant lat de goal in poeierde. Habo was meteen gewaarschuwd en wist dat het hier de dekking op aan zou moeten passen. Het tempo lag vanaf het beginsignaal erg hoog en Habo ging hier tot aan 6-6 goed in mee. Vervolgens wist Apollo een eerste gaatje te slaan van 2 goals. Vervolgens viel Roel van Haandel uit na een lelijke val en veel pijn aan zijn arm/elleboog. Dit was even goed schrikken voor de heren van Habo en leek een verlammende uitwerking op het gehele team te hebben. De verdediging was een grote gatenkaas en bijna elke tegenaanval was het wel raak voor Apollo. In de aanval ging Habo ook steeds meer tegen zichzelf spelen, werd ook enkele malen slordig balverlies geleden en dit leidde weer tot tegengoals in de break-outs en 2e fase-aanvallen. Apollo wist zo in kort tijdbestek uit te lopen tot 14-7. Het leek wel een lijdensweg voor Habo, Apollo wist hier optimaal van te profiteren en liep nog uit naar een ruststand van 19-9.
Na in de rust de koppen nog eens goed bij elkaar gestoken te hebben werd er goed aan de tweede helft begonnen. De verdediging stond beter en in de aanval wist het enkele malen goed door te komen. De verdedigers van Apollo moesten enkele malen aan de noodrem trekken en dit leverde ze verschillende tijdstraffen op. Habo wist de achterstand even te verkleinen naar 20-13 en kreeg zo weer een sprankje hoop. Habo ging zo door en even later stond het 25-17. Kansen werd er in deze fase voldoende gecreëerd, alleen de afronding was vaak ondermaats en voor de Sonse keeper vaak eenvoudig te stoppen. Vervolgens werd er weer meerdere malen onnodig balverlies geleden en liep Apollo via deze cadeaus in de breaks weer uit tot aan 31-17. De wedstrijd was beslist en Habo liep als een geslagen bokser in de rondte. In de slotfase was het nog proberen zoveel mogelijk de schade te beperken en werd de eindstand bereikt bij 34-20 in het voordeel van Apollo.

Een totale offday voor de heren van Habo, het moet ook ten rade bij zichzelf hoe het als team zo door het ijs kan zakken? Door deze overwinning neemt Apollo de 2e plek op de ranglijst over van Habo. In punten staat het gelijk, maar met name door het resultaat van deze avond gaat Apollo Habo in doelsaldo voorbij. Komende woensdag (13 november) kan Habo meteen aan de bak. Dan speelt het voor de landelijke beker tegen koploper uit de 1e Divisie Bevo 2. Een mooi bekeraffiche, de wedstrijd start om 20.30 uur. De zaterdag hierop speelt Habo thuis tegen het Rotterdamse Atomium. Bij beide wedstrijden is publiek natuurlijk van harte welkom!