Habo ’95 toont karakter en pakt winst in regioderby

Swift Helmond 1 – Habo ´95 1: 29-31 (17-16)

Na het zure puntverlies (25-25 gelijkspel) in de absolute slotfase bij Witte/Ster vorige week stond deze week weer een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal dichter bij huis, het moest namelijk afreizen naar Helmond voor de derby tegen Swift. Oud Habo-keeper Patrick Prijs is afgelopen zomer teruggekeerd naar Swift en kon zo de Helmondse coach hiermee nog van extra informatie voorzien over Habo. Zowel Patrick als de Heren van Habo waren gebrand om van elkaar te winnen in deze derby. Daarnaast heeft ook Habo-coach Damir Josipovic een verleden bij Swift Helmond, deze wilde dan ook maar al te graag met de punten mee naar huis.

Het was echter Swift Helmond wat als beste uit de startblokken kwam. Met name hun linkeropbouwer liet zien over een goed afstandschot te beschikken, binnen enkele minuten keek Habo al tegen een 2-0 achterstand aan. Habo raakte niet in paniek, mede door 2 goals van Harold Verhoeven kwam het terug naar 3-3. Hierna was het wederom de Helmondse linkeropbouwer die van zich liet spreken, de Boekelse verdediging kreeg hier maar geen grip en wederom was hij enkele malen doeltreffend. Swift sloeg een gaatje van 2 goals en zou dit bijna de gehele eerste helft ook vasthouden. Ook oud Habo-keeper Patrick Prijs blonk een aantal keer uit met knappe reddingen tegen zijn voormalige teamgenoten. Na 20 minuten spelen was Damir Josipovic de vele tegengoals zat en besloot Martijn Verwijst een persoonlijke mandekking toe te laten passen op hen linkerbouwer. De overige spelers kregen hierdoor meer ruimte en helaas was de Boekelse dekking nog steeds niet altijd goed bij de les waardoor Swift Helmond dankbaar kon profiteren. Gelukkig voor Habo bleef in de aanval de doelpuntenproductie ook goed lopen en viel de achterstand in de rust uiteindelijk nog mee met een 17-16 tussenstand.

De tweede helft moest vooral de dekking beter! In de aanval zouden die goals wel blijven vallen, maar in de verdediging moest er duidelijk een tandje bijgeschakeld worden. Begin tweede helft maakte Habo snel gelijk, maar daarna stokte aan beide kanten de doelpunten even. Toen aan de kant van Habo ook nog een 2-minutentijdstraf werd uitgedeeld, leek het weer even moeilijk te worden. Toch was het Habo wat het beste uit deze fase kwam. Mede door 2 doelpunten van Martijn Rombouts kwam het voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Het vervolg van de tweede helft kreeg Habo de wedstrijd steeds beter in handen. Keeper Ruud Verwijst groeide de tweede helft ook steeds beter in de wedstrijd, enkele 100% kansen wist hij op knappe wijze onschadelijk te maken. Mede door het goede keeperswerk van Ruud stond Habo vijf minuten voor tijd zelfs even op een voorsprong van 4 goals. Wederom een 2-minutentijdstraf vlak voor tijd leek het Habo even moeilijk te maken. Swift Helmond paste met het gehele team een offensieve dekking toe, maar Habo bleef ditmaal rustig en toonde aan geleerd te hebben van het verliespunt vorige week. Het speelde de wedstrijd rustig uit en zou met een 29-31 eindstand de punten mee naar Boekel nemen.

Habo kon met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd. Natuurlijk waren er verbeterpuntjes, maar als team speelde het wederom vooral aanvallend een puike partij. Door deze overwinning gaat het Swift voorbij op de ranglijst en stijgt het naar de 6e plaats. A.s. zaterdag speelt het een thuiswedstrijd tegen koploper Oliveo. Deze ploeg staat momenteel op 8 punten, bij winst zou Habo gelijk kunnen komen. Wat dus al aangeeft hoe klein de verschillen zijn in deze Tweede Divisie B. Habo hoopt wederom op veel support, mede door jullie steun hopen we zaterdag de goede lijn door te trekken!