Habo ’95 na merkwaardig duel ten onder tegen BFC

BFC – Habo ´95: 29-21 (14-9)

Voor de heren van Habo ´95 is het dit seizoen een jaar van overleven in de eerste divisie. Vorige week werd een kansloze nederlaag (21-33) geleden tegen titelkandidaat DIOS uit Den Hoorn. In fases van de wedstrijd kon Habo goed mee met DIOS, in de beginfase wist het zelfs even een kleine voorsprong te pakken van 4-2, maar er waren ook fases waarin het klasseverschil goed duidelijk werd en Habo het antwoord schuldig moest blijven op de aanvalsimpulsen van deze ervaren ploeg. Deze avond stond ook in het teken van de benefietactie voor Marcel Kanters en zijn strijd tegen MS. In totaal was er aan entreegelden, loterijopbrengsten en baromzet € 670,- opgehaald. Ook tegenstander DIOS had nog een mooie bijdrage geleverd. Bedankt allemaal!

Afgelopen weekend stond er wederom een pittig duel op het programma voor de Heren van Habo op het programma. Ditmaal moest het afreizen naar Beek voor de lastige uitwedstrijd tegen nummer-4 BFC. Een ploeg die vorig seizoen gepromoveerd is vanuit de 2e Divisie en tot op heden goed meedraait in deze competitie.

De wedstrijd begon aftastend. Beide ploegen maakten foutjes in passing. Een vroeg doelpunt van BFC werd binnen een mum van tijd onschadelijk gemaakt door een doelpunt van cirkelsspeler Rob Biemans. Daarna was het BFC wat 4 doelpunten op rij wist te scoren. Habo kreeg ook zeker kansen, maar ging hier te onzorgvuldig mee om. Wat resulteerde in een vroege 5-1 achterstand. Reden voor coach Damir Josipovic om een time-out aan te vragen. Er werd even goed gesproken en dit leek meteen het gewenste effect te hebben. In de aanval was het name de uitblinkende Koen Vink die zijn tegenstander verschillende malen met mooie passeerbewegingen te slim af was. Habo kwam terug tot 7-5 en begon er weer in te geloven. Tien minuten voor rust was het BFC wat weer de klok sloeg, met name in de omschakeling van aanval naar verdediging was Habo vaak te laat terug en kon BFC alsnog uitlopen naar een 14-9 ruststand.

Na rust kwam Habo voortreffelijk uit de startblokken. De verdediging stond als een huis en ditmaal was het Habo wat zowel in de omschakeling van verdediging naar aanval als in het normale aanvalsspel doelpunt na doelpunt wist te scoren. De achterstand was snel goed gemaakt en na enkele tijdstraffen bij BFC wist Habo zelfs op voorsprong te komen bij een stand van 15-17. Helaas voor Habo kon het dit goede spel niet vasthouden. Ook Habo kreeg enkele tijdstraffen en foute passes in de aanval of afronding leverden weer snelle tegendoelpunten op. BFC had hiermee de achterstand weer snel ongedaan gemaakt en denderde door. Op dit laatste aanvalsoffensief moesten de heren van Habo het antwoord schuldig blijven en kon BFC nog uitlopen naar een geflatteerde 29-21 eindstand.

Ondanks de nederlaag was dit er wel één met perspectief. In fases van deze wedstrijd liet Habo uitstekend handbal zien en wist BFC even niet waar het het zoeken moest. Nu dus zaak om dit spel niet te beperken tot een kwartier of twintig minuten maar steeds verder uit te breiden. Het spel tot nu toe is nog te wisselvallig met teveel pieken en dalen. Er zal goed getraind moeten worden dit op een constanter niveau vast te houden en niet steeds door die ondergrens heen te zakken. A.s. zaterdag speelt Habo thuis tegen nummer-11 WHC. Een ploeg die 2 punten boven Habo staat op de ranglijst en dus zeker wat tegen mogelijk is. Alle support is zeker welkom, kom de heren dus aanmoedigen in sporthal De Burcht!