Habo op stoom tegen Someren
Na de off-day van vorige week tegen de promovendus BSAC, waar Habo na een dramatische start op een zeker moment zelfs 7-0 achter stond, waren de dames er op gebrand om te laten zien dat ze echt wel een potje kunnen ballen. Vorige week volgde op de beroerde start een redelijke tweede helft. Het voornemen was om die scherpte nu meteen vanaf het begin te tonen en vast te houden. De tegenstander was deze week Someren, die Habo nog goed kent van twee jaar geleden en uit de bekercompetitie van vorig jaar.

De start was duidelijk voor de zusjes Donkers: Myrne vanuit haar vertrouwde rechterhoek en Iris die in het persoonlijke duel haar directe tegenstander keer op keer te slim af was. Bij Someren kwam het gevaar vooral van de linkeropbouwspeler, maar toen de dekking daar vat op kreeg werd het gevaar snel minder. Tot 4-3 kan Someren redelijk bijblijven, daarna schakelde Habo een tandje bij en kreeg vooral ook in de aanval vleugeltjes met veel afwisseling en mooie combinaties. Met veel dreiging door de opbouwers komen de cirkel en de hoeken vanzelf vrij. En met Rieneke van de Boom op de cirkel die na de lange afwezigheid langzaam maar zeker weer haar oude niveau weet te halen, krijgt de aanval van Habo weer meer mogelijkheden. En als Miriam van Erp ook van afstand het doel weet te vinden staat er ineens een team dat de sterren van de hemel speelt en waar het spelplezier vanaf spat. Via 9-4 en 11- 8 komt er met de rust 15-10 op het bord.

Na de pauze kreeg Habo maar heel even last van het gebruikelijke dipje. Al snel ging het gewoon verder waar het gebleven was. De kopjes bij Someren gingen steeds meer hangen en er zat geen dreiging meer in hun aanval, Als de scheidsrechters dan ook voor tijdspel gaan fluiten, dan wordt het duidelijk dat Habo op de overwinning afgaat. Het mooie van deze wedstrijd was dat het team als een geheel gespeeld heeft. Via !8-13 werd het op een zeker moment zelfs 26-15, een ongekende weelde. In de slotfase kregen de gasten uit Someren nog een paar penalty’s om de eindstand wat dragelijker te maken: 27-19. In deze vorm kan Habo het elk team in de hoofdklasse moeilijk maken. Het is dus zaak om dit vast te houden en het ook bewust te mee te nemen naar de volgende wedstrijd. Die volgende wedstrijd is er overigens al heel snel, want komende donderdagavond (19.30 uur) treft Habo opnieuw BSAC, dit keer in het bekertoernooi. Ze zullen verrast opkijken als Habo deze keer uit een ander vaatje gaat tappen. De dames kunnen in Maasbree wel wat ondersteuning gebruiken, dus supporters zijn van harte welkom.

Scores HABO: Alice van de Horst (7), Myrne Donkers (5), Miriam van Erp (4), Rieneke van de Boom (3), Iris Donkers (3), Linda Prijs (2), Moniek Peters (2), Jesse Peters (1).