Habo speelt wisselvallig tegen BSAC

Aan BSAC uit Maasbree bewaart HABO geen goede herinneringen. In het vorige seizoen werd er drie keer tegen gespeeld en even zo vaak werd de wedstrijd verloren. De reden daarvoor schuilt voornamelijk in het verschil in fysieke kracht tussen de teams: BSAC beschikt nu eenmaal over een aantal sterke meiden. Na de eerste drie wedstrijden van dit seizoen ontlopen de twee teams elkaar niet zo veel. Ze staan in punten gelijk met ongeveer dezelfde resultaten tegen vergelijkbare tegenstanders. Maar waar het team van HABO een sterke gedaanteverwisseling heeft ondergaan, is het team van BSAC nog grotendeels hetzelfde.
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor HABO: vooral Myrne Donkers had het vizier op scherp staan. Ze begon met drie strakke treffers, allemaal vanuit de hoek. BSAC kwam dan ook op een voor hen misschien onverwachte maar zeker verdiende achterstand. Ook Wilmie van de Elzen, nieuw in de selectie, liet zich goed zien met enkele fraaie treffers. Na 1-4 en 3-5 in het voordeel van Habo duurde het tot halverwege de eerste helft voordat BSAC de stand gelijk wist te trekken op 6-6. Gaandeweg kon BSAC het vertrouwde vlotte combinatiespelletje spelen, waar HABO niet echt het goede defensieve antwoord op had. En door goed gebruik te maken van enkele overtal situaties konden ze uitlopen van 9-6 via 11-8 naar een ruststand van 15-10.

Met een hoofd vol tactische tips en boordevol energie begon HABO aan de tweede helft. Als het spel uit het eerste kwartier weer opnieuw gespeeld zou worden, kon er zeker nog van alles mogelijk zijn. Maar door weer enkele vervelende tijdstraffen kwam daar niets van terecht. HABO kwam zo’n zes minuten lang met een speler minder te staan en BSAC wist daar wel raad mee. Ze liepen uit naar 21-11 tegen een verkrampt HABO, waarmee de wedstrijd verloren ging. Het pleit echter voor HABO dat ze toch in het laatste kwartier een groot deel van de achterstand weg wisten te werken. Onder aanvoering van Inge van Lankveld die na een langdurige blessure voor het eerst weer mee deed, legde HABO het favoriete snelle spel met breaks op de mat. Ook de jonge keeper Jouke Manders liet opnieuw haar grote talent door niet alleen een 7 meter te keren, maar ook enkele vrije doelpogingen. Aan het einde stond er een 23-19 eindstand op het bord. HABO moet een beetje met dubbel gevoel terug kijken op deze wedstrijd: weliswaar was BSAC opnieuw het sterkste team en een terechte winnaar, maar als HABO het spel van het eerste kwartier en het laatste kwartier een uur lang had gespeeld, was het wellicht anders gelopen. Er had beslist meer ingezeten maar dat moet in het voorjaar dan maar eens rechtgezet worden in de thuiswedstrijd.

Volgende week reist HABO af naar Margraten, opnieuw een tegenstander van formaat.
Scores HABO: Myrne Donkers (7), Inge van Lankveld (4), Alice van der Horst (3), Wilmie van de Elzen (2), Iris Donkers (1), Lieke van Sleeuwen (1), Jesse Peters (1).