Habo ’95 geeft zege uit handen bij Witte Ster/Tachos

Witte Ster/Tachos 1 – Habo ´95 1: 25-25 (11-14)
Na een weekje rust stond afgelopen zondag de volgende competitiewedstrijd op het programma voor de heren van Habo ’95. Ditmaal reisde het af naar Waspik voor het uitduel bij Witte Ster/Tachos. Een onbekende tegenstander voor Habo. Op de ranglijst had deze ploeg één punt puntje meer behaald in deze spannende Tweede Divisie tot dusver. Habo zou deze wedstrijd Job van Haandel (enkel) en Roel van Haandel (elleboog) nog missen met blessures.
In de openingsfase lieten beide ploegen zien te beschikken over twee goede keepers. Habo creëerde enkele mooie kansen, maar stuitte steeds op de keeper die met enkele mooie reddingen zijn doel schoon hield. Aan de kant van Habo was het Ruud Verwijst die meteen twee penalty’s onschadelijk wist te maken en zijn ploeg hiermee voor een achterstand behoede. Het was uiteindelijk Habo wat in de persoon van Twan Schwanen het eerste doelpunt van de wedstrijd wist te scoren. In de openingsfase bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Habo liet goed spel zien, steeds beter gewend aan de harsloze bal en halverwege de eerste helft raakte het echt op stoom. Bij de stand van 7-10 wist Habo een eerste gaatje te slaan, mede door een aantal goals van Twan Schwanen en Harold Verhoeven. Habo trok deze goede lijn door tot aan het rustsignaal. Een halve minuut voor tijd scoorde het de 10-13, het gaf kort hierop onnodig de 11-13 weg, maar toonde veerkracht en wist vlak voor het rustsignaal met een mooie aanval nog de 11-14 binnen te schieten.

In de tweede helft was het Witte Ster/Tachos wat in zijn eerste aanval al meteen een doelpunt wist te scoren. Even later kwam het zelfs terug tot op één goal, Habo raakte echter niet van de wijs en bleef onverstoorbaar haar spelletje spelen. Kansen werden genoeg gecreëerd, de afronding liet alleen soms nog te wensen over. Desondanks liep Habo weer uit naar een tussenstand van 16-20. In de volgende fase raakte Habo korte tijd achter elkaar twee spelers kwijt met een twee-minuten tijdstraf. Witte Ster/Tachos wist van deze overtalsituatie te profiteren en het gaatje weer te verkleinen tot een achterstand van twee goals. De wedstrijd was dus nog niet gespeeld en het Waspikse publiek ging steeds meer achter hun ploeg staan. In de af en toe hectische slotfase was het Habo wat steeds aan de goede kant van de score bleef. Een penalty van Coen van der Horst leek Habo in veilige haven te schieten enkele minuten voor het eindsignaal. Witte Ster/Tachos wist vlak hierna weer iets terug te doen vanuit de rechterhoek. Kort hierna kreeg Habo ook weer een tijdstraf aan de broek. Door de offensievere dekking van Witte Ster/Tachos maakte Habo enkele domme aanvallende fouten. Een halve minuut voor tijd kreeg Witte Ster/Tachos een penalty en wist deze ook in een doelpunt om te zetten, stand 24-25. Na wederom een aanvallende fout en het meenemen van de bal kreeg Habo in de slotseconden weer een penalty tegen. Ook deze ging binnen en gaf Habo de zege dus alsnog uit handen.

Na afloop overheerste de teleurstelling over de slotfase maar kon Habo ook met vertrouwen terugkijken op wedstrijd die het gespeeld heeft. De beste wedstrijd van Habo in deze competitie tot dusver. Witte Ster/Tachos was ook wat net als Habo een team wat ook echt wilde handballen i.p.v. veel fysieke duels. Het goed leidende scheidsrechtersduo hielp ook zeker. Door al deze facetten kreeg het aanwezige publiek een aantrekkelijk duel voorgeschoteld wat dus ook nog tot aan de slotseconden ongelofelijk spannend bleef. Door dit gelijke spel staat Habo nu op de 8e plaats, doch echter maar 2 punten achter de koploper. Wat dus ook alles zegt over de geringe verschillen in deze 2e Divisie. Aanstaande zaterdag staat er wederom een uitduel op het programma, ditmaal dichter bij huis op bezoek bij streekgenoot Swift Helmond. Met o.a. oud Habo-keeper Patrick Prijs in de gelederen. De heren hopen op veel Boekelse support als extra steun in de rug om de winst in deze derby hopelijk naar zich toe te kunnen halen!