Habo start het nieuwe jaar met een daverende overwinning.

Toen Habo bij de eerste wedstrijd van het seizoen ongenadig om de oren kreeg van Handbal Venlo met een kansloze 24-11 nederlaag, had de eerste conclusie kunnen zijn dat Habo nog niet klaar was voor de Hoofdklasse en dat het klassebehoud al een heel fraaie doelstelling was, waar hard voor gewerkt moet worden. Hoe anders is de situatie vier maanden later.
Stukje bij beetje heeft Habo zijn draai gevonden en is wedstrijd na wedstrijd beter gaan spelen. Veel tegenstanders van naam moesten ondervinden dat vooral in defensief opzicht Habo een moeilijke tegenstander is om van te winnen, niet met fraai hogeschool handbal, maar wel met degelijk spel. Het resulteerde voor Kerst in een ongekende tweede plek op de ranglijst, maar ook het gevoel dat de echte test nog moet komen.

Voor zo’n test geen betere tegenstander dan het technisch knap spelende Handbal Venlo, koploper in de competitie en met de ambitie om dit jaar de titel in de wacht te slepen. Doel van Habo is om simpel te blijven spelen, een goede dekking neer te zetten en maar te zien wat er gaat gebeuren, maar koste wat kost niet opnieuw zo’n nederlaag.

Het begin was voor Venlo, dat een beetje moeite heeft om zonder hars te spelen, maar dat technisch genoeg in huis heeft voor een fraaie aanvalsopbouw. Na ruim vijf minuten keek Habo tegen een 1- 4 achterstand aan, waarbij de middenopbouwer een paar slimme kansen pakte, die de dekking van Habo te gemakkelijk weggaf. Onze middenopbouwer Jesse Peters wilde daar natuurlijk niet bij achterblijven en wist onder andere met een fraaie lob de keeper te verschalken. Habo kwam terug tot 4-4 en vanaf dat moment kon Venlo vermoeden dat ze nog niet klaar waren met Habo. Er ontstond een spannende wedstrijd , waarin het lang gelijk op ging. Moniek Peters mocht een bijzonder fraaie aanval doeltreffend afronden en Linda Prijs, die een sterke wedstrijd speelde, schuwde de duels niet. Vanaf 8-8 trok Habo langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe. De dekking staat steeds beter en als dan Alice van der Horst op schot komt, gaat de stand via 11-9 voor Habo naar een ruststand van 12-11.

De stemming in de kleedkamer was er een van “kom op, we gaan ze pakken”, en dat bleek te werken. Met opnieuw Alice van der Horst en Linda Prijs in de hoofdrol kon Habo weglopen naar 15-11 en terwijl bij Habo het zelfvertrouwen groeit, sluipt bij Venlo de onzekerheid in het spel. De kopjes gaan een beetje naar beneden, de aanvallen worden steeds voorspelbaarder en de ergernis over de stevige dekking van Habo steeds groter. Toch slaagt Venlo er nog in om de achterstand te verkleinen tot 16-14, maar dan vinden de jonkies van Habo het welletjes. Met vijf doelpunten van een heel efficiënte Myrne Donkers en twee treffers van de altijd attente Lieke van Sleeuwen sloopt Habo de tegenstander volledig. Via 25-16 komt er een eindstand van 27-19 op het bord, een klinkende overwinning, waarmee de nederlaag van vier maanden geleden ongedaan gemaakt is. Hiermee neemt Habo de koppositie in de ranglijst over van Handbal Venlo. Is de vraag dan misschien: ”Wie gaat Habo stoppen?” . Komende zaterdag reist Habo af naar Deurne om te spelen tegen De Sprint, zeker een tegenstander die niets liever zou willen.

Scores van Habo:
Myrne Donkers (6), Alice van der Horst (6), Linda Prijs (5), Moniek Peters (3), Jesse Peters (3), Lieke van Sleeuwen (2), Miriam van Erp (1), Kristel van Sleeuwen (1).

Geef een reactie