Habo herstelt zich knap tegen LimMid

Met nog vijf wedstrijden te gaan in deze competitie en met het degradatiespook op de loer is het zaak voor Habo om in een echte vierpuntswedstrijd tegen LimMid bij de les te blijven en de punten te pakken. Habo heeft met alle perikelen een wat mindere periode gehad en het zou bijzonder goed zijn voor het zelfvertrouwen dat de weg naar boven weer gevonden wordt. De laatste overwinning is al weer behoorlijk lang geleden. De vorige wedstrijd tegen LimMid was spannend tot het einde, waarbij Habo lang tegen een kleine achterstand aankeek, enkele minuten voor tijd op voorsprong kwam en tenslotte met een gelijkspel genoegen moest nemen door een pijnlijk Limburgs doelpunt in de slotseconde.

Deze keer was opnieuw de opening voor LimMid. Habo stond slecht in de dekking, liet daar veel gaten vallen, waar vooral de fysiek sterke cirkelloopster van LimMid wel raad mee wist. Zelf scoren was er in deze fase al helemaal niet bij en na een tiental minuten stond er 1-5 op het bord, een stand waar niets op af te dingen was. Maar met name Inge van Lankveld wist de ban te breken met een paar fantastische breaks en veel aansporing om toch vooral niet de moed te verliezen. Het hielp, en ook de dekking kreeg steeds meer vat op de aanval van LimMid, waarbij het middenblok van Lieke van Sleeuwen en Jesse Peters gaandeweg beter stond. En als je geen gemakkelijke goals meer tegen krijgt kun je ook gaan denken aan de aanval. Ook daar begon het langzaam beter te draaien. Vooral de break, het favoriete wapen van Habo, wierp steeds meer vruchten af. Met de rust stond er echter nog steeds een achterstand van 9-12 op het bord.

Na een stevige peptalk van de coach keerde er een geladen Habo terug op het veld. Steviger aanpakken, strijdlust tonen en desnoods maar wat tijdstraffen incasseren, maar niet als makke schapen naar de slachtbank. En deze keer pakte dat fantastisch uit. In overtal kon LimMid nog even uitlopen naar 10-14, maar toen was het dan ook gedaan. Habo schakelde een paar versnellingen hoger en veranderde met een ononderbroken serie van zeven goals het beeld van de wedstrijd volledig. LimMid ging in wanhoop steeds verkrampter op zoek naar de treffer. En als er dan al een vrije schotkans kwam werd die gekeerd door keeper Jouke Manders die in deze wedstrijd tot grote hoogte steeg. LimMid kon niet anders dan zich gewonnen geven, terwijl bij Habo plotseling naast een fantastische spelende Inge van Lankveld ook alle anderen blijken te kunnen scoren. Via 20-17 gaat het naar 25-17 en het eindigt op 26-18.
Een mooi resultaat, zeker ook voor coach Alex van Boxtel, die het team op het juiste moment in de goede richting weet te krijgen. Volgende week staat een andere vierpuntwedstrijd op het programma tegen Noav uit Susteren, waar Habo nog iets goed te maken heeft.

Scores HABO: Inge van Lankveld (11), Myrne Donkers (6), Iris Donkers (3), Esmy Pots (2), Wilmie van de Elzen(2), Jesse Peters (1), Alice van der Horst (1).