Habo speelt zonder overtuiging tegen Vlug en Lenig

Geplaagd door een groot aantal blessures en door de afwezigheid van enkele belangrijke spelers reisde Habo afgelopen zondag af naar Geleen voor de tweede ontmoeting met Vlug en Lenig 2. Aan de nipte nederlaag in de eerste ontmoeting konden de dames niet voldoende inspiratie en overtuiging ontlenen: de angst voor weer een nederlaag zat al vóór de wedstrijd in het koppie.

De opening was moeizaam: V en L speelt met hars en daar houdt Habo niet echt van. En daarbij hadden de invallers nog helemaal geen ervaring met het plakspul en dat was te merken in de balcirculatie. Het leidde allemaal tot een slordig schouwspel met veel balverlies. Na zo’n 10 minuten stond er 4-1 op het bord en op dat moment raakte Habo langzaam maar zeker in het juiste ritme. Met name Inge van Lankveld en een gedreven Alice van der Horst probeerden hun teamgenoten mee te slepen en via 6-4 en 8-5 werd de achterstand op een zeker moment zelfs teruggebracht tot 9-8. Het leek er zelfs even op dat we een echte wedstrijd zouden krijgen. Maar toen Vlug en Lenig onder aanvoering van een sterke middenopbouwer echt aanzette was het gedaan met de mooie intenties van Habo. Met zes doelpunten op een rij en zonder tegenscore van Habo kwam de rust op een stand van 15-8 en daarmee leek de wedstrijd al voorbij.

Na de rust zakte het niveau van Habo nog verder. Vlug en Lenig kon het zich permitteren om heel offensief te dekken en het Habo al in de opbouw heel moeilijk te maken. Het leidde tot veel balverlies met de onvermijdelijk breaks en doelpunten er achteraan. Het lukte de aanvallers van Habo helemaal niet om druk te zetten en daarmee werd het aanvalsspel te zeer afhankelijk van individuele acties van spelers, maar op die manier ga je geen wedstrijd winnen. Van 16-11 ging het naar 20-12 en 26-14. Het eindigde uiteindelijk op een stand van 27-17.
Habo zit op dit moment in een negatieve spiraal en het is van belang die te doorbreken voordat het degradatiespook de kop gaat opsteken. In dit kalenderjaar is er nog maar één punt gepakt en dat is veel te weinig gelet op de klasse die het team wel in huis heeft, maar die er nu even niet uitkomt. Het is nog niet te laat maar dan moet er wel een keer gewonnen gaan worden. Van de resterende vijf wedstrijden zijn er drie tegen de teams die ook voor klassebehoud moeten knokken. Het worden in ieder geval spannende potjes.

Scores HABO: Alice van der Horst (8), Inge van Lankveld (5), Moniek Peters(2), Myrne Donkers (1), Esmy Pots (1).