HABO krijgt klop van sterk ESC

Afgelopen zaterdag reisde HABO af naar het Limburgse Stein voor de uitwedstrijd tegen ESC, op papier de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 op de ranglijst. Dat wil overigens niet heel veel zeggen in een poule waar de verschillen erg klein zijn en waar zeker nog zes teams meespelen om de eerste plek. Zowel Habo als ESC hadden geen goede generale gespeeld voor deze wedstrijd, want beide teams werden vorige week nog getrakteerd op een nederlaag.

ESC is een levendige vereniging die van elke thuiswedstrijd een waar spektakel weet te maken met speakers en spotlights en veel hoempapa, iets waar HABO duidelijk (nog) niet aan gewend is. Of het invloed had op het spel van HABO zullen we nooit weten, maar een feit was wel dat HABO vandaag niet in goede doen was. ESC was belust op revanche voor de smadelijke nederlaag die ze in Boekel geleden hadden en begon de wedstrijd gedisciplineerd met verzorgde aanvalspatronen. Jesse Peters stelde daar een paar mooie treffers tegenover die HABO in eerste instantie in het spoor van ESC hielden. Maar ESC duwde door en liep van 2-2 uit naar 5-2. HABO moest alle zeilen bijzetten om niet meteen achter de feiten aan te hollen en dat lukte nog enigszins door mooie treffers van Iris Donkers en Alice van der Horst die in ondertal de aansluiting weer terugbrachten op 7-6. Maar het beeld van de wedstrijd kantelde niet: Habo miste scherpte en koelbloedigheid. Er werd ongekend slecht afgerond, er waren veel technische fouten en veel slordigheden en afspeelfouten in het spel van HABO. ESC voelde dat dit HABO te pakken was en met een paar prachtige combinaties naar de cirkelloper wisten ze nog voor de rust een gat te maken: van 8-7 ging het naar 13-8.

Ondanks de aansporingen om toch vooral scherp te blijven veranderde het beeld na de hervatting niet meer. Op een mooie break van Alice van der Horst na viel er meer dan 15 minuten lang niets te vieren aan de kant van HABO. (Hoe groot kan het verschil zijn: in de thuiswedstrijd waren er 10 succesvolle breaks van HABO, vandaag precies één!) Van 13-9 kon ESC doorstomen via 20-9 en 23-11, waarmee de wedstrijd definitief verloren was. Dat Habo in de laatste tien minuten de stand nog mocht opleuken naar 23-15 was lief van ESC, maar voor HABO toch een schrale troost. Het lijkt er op dat met twee nederlagen op een rij de droomstart van HABO in de hoofdklasse een beetje over is en dat HABO weer met beide benen op de grond staat. Dat hoeft overigens helemaal niet erg te zijn want dan kunnen de dames de rest van de competitie vrijuit gaan spelen en doen waar ze goed in zijn. En wie weet wat er allemaal nog mogelijk is in deze klasse! Volgende week is het carnaval maar over 14 dagen komt LimMid op bezoek in de Burght. Dan heeft HABO het vizier weer op scherp: kom maar kijken!

Scores HABO: Alice van der Horst (7), Jesse Peters (4), Iris Donkers (3), Linda Prijs (1).

Geef een reactie