Habo ’95 verslaat Tremeg na moeizame eerste helft
Habo ´95 1 – Tremeg 1 : 27-20 (9-11)

Na het gelijkspel vorige week tegen promovendus Dynamico 2, stond afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Ditmaal meteen de regioderby tegen Tremeg. Vorig seizoen wist het deze wedstrijd overtuigend met 33-22 te winnen. Habo kende geen ideale voorbereiding naar deze wedstrijd toe. Bart van den Elzen speelde vorig week al mee met een gekneusde pols, daar kwamen afgelopen week ook nog enkelblessures van zowel Martijn Verwijst als Siem van den Berg bij. Terwijl Niels Verboven al de hele week ziek op bed lag. Ondanks dat ze niet voluit mee konden doen, zouden Bart en Siem wel beschikbaar zijn voor de wedstrijd. Waar Habo vorige week opende met een gelijkspel, wist Tremeg de eerste wedstrijd kansloos met 16-41 te verliezen van WHC/Hercules 2 uit Den Haag.

De openingsfase in deze wedstrijd was duidelijk voor Tremeg. De Heren van Habo waren in de aanval erg zoekende en kwam niet tot fatsoenlijke aanvallen. In de dekking had de offensieve ‘5-1 dekking’ ook niet zijn gewenste effect en wist Tremeg steeds te makkelijk er doorheen te komen. Dit resulteerde al meteen in een vroege 1-4 achterstand. In de aanval bleef het baltempo te laag liggen en werden er moeizaam openingen gecreëerd in de Gemertse defensie, na een kwartier spelen stond Habo dan nog maar op een teleurstellend aantal van 2 doelpunten. De dekking bij Habo werd aangepast naar een defensievere ‘6-0-dekking’ en zo kreeg Habo wel iets meer grip op de Gemertse aanvallen. In de aanval ging het nog steeds moeizaam, maar bleef Habo aanhaken in de wedstrijd. Beide teams ging de rust in met een tussenstand van 9-11 in het voordeel van Tremeg.

Het leek wel of Habo onder spanning stond voor deze derby en daardoor niet lekker vrijuit kon spelen. De tweede helft was het zaak deze schroom van zich af te gooien en de punten in Boekel te houden. De koppen werden in de rust nog eens goed bij elkaar gestoken, iedereen pepte elkaar nog eens op en vol goede moed ging Habo de tweede helft in. Ditmaal leek het kwartje te zijn gevallen en wist Habo binnen vijf minuten het heft in handen te nemen. Habo kwam bij 13-12 voor het eerst op voorsprong en dit gaf de Boekelse burger moed. Het publiek ging er achter staan, keeper Nicky van Lamoen onderscheidde zich met enkele puike reddingen en aanvoerder Luuk van den Berg nam zijn ploeg bij de hand. In de tweede helft was Luuk ontketend en wat Tremeg ook probeerde, ze kregen maar geen grip op zijn passeerbewegingen en afstandsschoten. Deze wedstrijd zou Luuk twaalf keer weten te scoren en was daarmee de absolute uitblinker van de avond. Tremeg moest steeds vaker aan de noodrem trekken en het duel werd steeds fysieker. Hierdoor lag er ook regelmatig een zweterige speler op de grond en waren er in deze tweede helft wel erg veel dweilpauzes. In de absolute slotfase wilde Habo het publiek nog trakteren op een mooie vlieger, Kinoe Verhoeven van Tremeg zag dit aankomen en haalde Luuk neer. Wat voor Kinoe zijn derde 2-minutentijdstraf en een rode kaart opleverde. Habo ging in de tweede helft erop en erover en wist deze helft zelfs met 18-9 te winnen. Waarmee de eindstand uitkwam op toch een ruime overwinning van 27-20. Iets waar het in de eerste helft nog niet naar uitzag…

Door deze overwinning klimt Habo op de ranglijst naar de 4e plaats. Komende week speelt het op woensdag 11 oktober al de volgende wedstrijd. Ditmaal niet voor de competitie maar voor de 2e ronde van de beker. Tegenstander opnieuw een thuiswedstrijd tegen Tremeg! Zo treffen beide teams elkaar dus twee keer in 5 dagen. Hopelijk sleept Habo dan wederom een overwinning uit het vuur en laat het spel uit de tweede helft nu de hele wedstrijd zien. Publiek is natuurlijk weer van harte welkom in sporthal de Burcht. Komt dat zien!