Habo ’95 geeft overwinning weg in slotfase
Habo ´95 1 – Feyenoord 2: 35-35 (19-15)

Na de kleine 35-33 uitnederlaag tegen de kampioen van vorig jaar Hellas 3, stond deze week een thuiswedstrijd op het programma tegen het nog onbekende Feyenoord 2. Zij werden vorig jaar kampioen in de Hoofdklasse en doen tot op heden goed mee in deze 2e Divisie. Ze voeren namelijk de subtop aan op de 3e plaats van de ranglijst. Waar Habo vorige week nog veel afwezigen kende i.v.m. blessures, is afgelopen week de ziekenboeg weer een heel eind leeggestroomd. Niet iedereen was 100% fit, maar in ieder geval wel fit genoeg dat speelminuten gemaakt zouden kunnen worden. Zodat trainer Erwin Vos ook weer wat ruimer in de wisselmogelijkheden zit deze wedstrijd.

Na het openingsdoelpunt van Feyenoord waren het Martijn Rombouts en Stan van Bree die Habo voor het eerst op een 2-1 voorsprong zetten. Daarna kwam er een fase met een aantal malen technische fouten en slordig balverlies, waarvan Feyenoord wist te profiteren. Het gevaar bij Feyenoord 2 kwam vooral van de linkerkant, waar ze een goede lange schutter op de opbouw hadden staan en een snelle linkerhoek die weinig ruimte nodig had en erg effectief was in zijn afronding op goal. Feyenoord draaide de score om naar 3-5. Vervolgens had Habo het Rotterdamse spelletje beter in de smiezen, de dekking stond prima en ook keeper Hans Clemens kon zich onderscheiden met enkele prima reddingen. In de aanval begon het beter te lopen, doelpunten van Koen Vink, Bart van den Elzen en Martijn Rombouts brachten Habo weer op een 7-5 voorsprong. Feyenoord bleef even aanhaken, goed cirkelspel van Habo leverde zowel doelpunten als penalty’s op. Koen Vink ontpopte zich deze wedstrijd als nieuwe penaltyspecialist, door maar liefst al zijn zes genomen worpen te scoren. Mede door het hoge baltempo stond er na 20 minuten spelen al een 15-9 voorsprong op het bord en werd het Boekelse publiek een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. In de slotfase van de eerste helft verslapte Habo iets in de dekking en wist Feyenoord terug te komen tot een 19-15 ruststand.

Na de rust was Habo opeens zoekende in de aanval en kreeg het wederom te gemakkelijk de doelpunten tegen. De eerste drie doelpunten waren voor Feyenoord en zo was het verschil opeens nog maar één doelpunt bij 19-18. De goed leidende scheidsrechter die vandaag geen koppelgenoot had, deelde aan beide kanten enkele tijdstraffen uit. Het bleef de gehele tweede helft erg spannend. Van 26-26 bracht Habo door doelpunten van Bart van den Elzen en Luuk van den Berg het verschil weer op twee bij 28-26. Habo kon dit wederom helaas niet vasthouden en even later stond het opeens zelfs 29-30 voor Feyenoord. Siem van den Berg bracht Habo bij 32-31 weer op het goede spoor. Feyenoord kreeg een rode kaart. Helaas werd de overtalsituatie slecht uitgespeeld en wist keeper Nicky van Lamoen Habo nog te redden door een break-out met een halve split uit zijn doel te ranselen. De keeperstrainer was na afloop zelfs onder de indruk van zijn lenigheid hierbij! Een minuut voor tijd was het Koen Vink die met zijn zesde penalty Habo op 35-34 bracht. Feyenoord had nog één aanval en wist deze helaas doeltreffend van de middenopbouw af te ronden, door 10 seconden voor tijd de gelijkmaker in de touwen te schieten.

Helaas voor Habo de morele verliezer van deze avond. Zeker na een voorsprong van zes doelpunten mag het niet gebeuren dat je aan het eind van de wedstrijd toch de punten moet delen. Over het aanvalsspel kon Habo zeker niet ontevreden zijn, alleen de mindere fase na rust heeft ze wel opgebroken. In de verdediging krijgt het nog te makkelijk zijn doelpunten tegen en moeten betere accenten gelegd worden. Genoeg om nog op te trainen en dan is het ook wel lekker dat dit bijna weer met een voltallige selectie kan. Komende zaterdag speelt Habo uit bij Groene Ster in Zevenbergen. Mede door een puntenstraf staan zij momenteel op de 11e plaats. Al zal het zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden, de voorgaande twee seizoenen werd daar ook steeds gelijkgespeeld. Bovendien wist Groene Ster thuis afgelopen week ook ‘maar’ met 24-26 te verliezen van koploper Hellas 3. Oftewel Habo kan wederom aan de bak!