HABO loopt tegen eerste verlies aan bij Helios

De wedstrijden tegen Helios hebben voor Habo altijd iets extra. Er hangt al jaren een derbysfeer rond deze pot. De laatste wedstrijden tegen Helios eindigden meestal altijd in een overwinning voor Habo, dus Helios is er zeker op gebrand om dat een keer te doorbreken. Beide teams hebben in deze competitie nog geen punt verspeeld en er wordt dus gestreden om de eerste plek op de ranglijst. Al met al genoeg stof voor een spannende wedstrijd.

De wedstrijd begon van twee kanten een beetje moeizaam. De zenuwen speelden blijkbaar toch aan weerszijden mee. Wel wist Habo langzaam het initiatief naar zich toe te trekken. Via een paar fraaie treffers van Moniek Peters kwam Habo op een 3-5 voorsprong, een marge die tot de rust ongeveer in stand bleef. Toch zat er niet echt veel vertrouwen in de ploeg. Met name de dekking was minder scherp dan gebruikelijk. Als de scheidsrechter dan ook nog enkele warrige interpretaties van de regels er op na houdt, komt dat het zelfvertrouwen niet ten goede. Met name Inge van Lankveld en Moniek Peters werden voor rare “overtredingen” afgefloten. Je vraagt je af waarom de bond niet een sterk koppel op zo’n belangrijke wedstrijd zet. Dat komt beide teams ten goede. Met de rust stond er 8-10 op het bord en leek er nog niets aan de hand.

Na de rust ging bij Habo vrij rap het licht uit. Van 8-10 achter mocht Helios in één ruk doorstomen naar 13-10 vóór, voordat Habo in staat was iets terug te doen. Achterin was het een gatenkaas. De aanvallers van Helios konden ongehinderd doorlopen naar de cirkel en maakten daar gretig gebruik van. Voorin was het spel van Habo evenmin denderend: te veel technische fouten en teveel balverlies lieten de wedstrijd definitief kantelen. Van het gebruikelijke gevarieerde aanvalsspel was weinig terug te vinden. Met het vooruitzicht van het eerste puntverlies verkrampte Habo, terwijl Helios juist vleugeltjes kreeg. Na een 21-16 nederlaag en met een bedrukt gemoed kon Habo weer naar huis.
In het vervolg zal blijken of Habo van deze ervaring wijzer zal worden. In ieder geval kan de conclusie zijn dat Habo niet zozeer verloren heeft omdat Helios zoveel sterker was, maar omdat op alle fronten het eigen spel te kort schoot. Volgende week komt HVW naar Boekel en dan zal Habo moeten laten zien dat het weer de geest gekregen heeft.

Scores HABO: Inge van Lankveld (6), Irene Hanenberg (5), Moniek Peters (2), Alice van der Horst (2), Myrne Donkers (1).

Geef een reactie