Habo ’95 thuis gemakkelijk voorbij Helius

Habo ´95 1 – Helius 1: 33-22 (19-10)

Na de onverwachte nederlaag vorige week tegen Snelwiek stond er voor de heren van Habo afgelopen zaterdag weer een duel op het programma tegen een laagvlieger. Helius uit Hellevoetsluis kwam namelijk op bezoek in sporthal De Burcht. Bij Habo was de selectie vrijwel compleet, alleen Luuk van den Berg ontbrak wegens een rugblessure.

De les van vorige week om meteen scherp aan het duel te beginnen werd goed in de oren geknoopt. De verdediging stond prima en zo werd vanuit de verdediging via de omschakeling enkele malen goed opgestoomd naar de snelle tegenaanval. Binnen enkele minuten werd meteen de gewenste voorsprong van 3-0 gepakt. Helius wist hierna ook zijn eerste doelpunten te scoren, maar aangezien Habo vol door bleef gaan was de voorsprong na 10 minuten al uitgebreid naar 8-3. In de dekking waren er af en toe wat concentratiefoutjes en werden enkele doelpunten te makkelijk weggegeven. Desondanks wist Habo in de aanval doorgaans makkelijk de vrije man te vinden en bleef het scoren waardoor de voorsprong steeds verder op zou lopen. Beide teams gingen de rust in met een 19-10 tussenstand.

Met deze ruststand was de spanning al uit het duel. Na rust was het Helius wat meteen begon met een doelpunt. Bij Habo was nu de concentratie in de aanval ook wat zoek en werden enkele slordigheidsfouten gemaakt. Pas na 5 minuten wist het zijn eerste doelpunt in de tweede helft te maken. Dit spelbeeld zou de gehele tweede helft een beetje doorkabbelen. De spanning was uit het duel en dit was aan beide teams goed te merken. De scheidsrechters hadden verder weinig moeite dit sportieve duel in goede banen te leiden. Toen Habo op de 29 goals stond werd het nog even spannend wie de 30e zou gaan maken? Verschillende kansen werden jammerlijk gemist en sommige spelers leken opeens aan de plotselinge vorm van faalangst te leiden. Uiteindelijk was het Dirk Tielemans die zo sociaal was de 30e binnen te schieten en hiermee na afloop zijn team van een rondje bier te voorzien! Beide teams zouden nog enkele malen scoren en zo werd de eindstand bereikt bij een stand van 33-22.

Habo behoudt hiermee zijn ongeslagen reeks in thuiswedstrijden dit seizoen. Door deze overwinning wist het ook weer plaatsje te stijgen op de ranglijst naar plek nummer 4. Het staat 3 punten achter de twee koplopers. In de subtop is het momenteel erg spannend en scheelt het tussen de nummer 3 en 7 maar één punt. Volgende week speelt Habo uit in Naaldwijk bij Westlandia. Om de druk op de koplopers te kunnen blijven uitoefenen zal wederom gewonnen moeten worden. Hopelijk kan Habo deze vorm doortrekken!