Wedstrijdverslag Habo95 handbal

Habo ’95 boekt ruime overwinning op Hellas 3

Habo ´95 1 – Hellas 3: 33-19 (20-7)

Na de 32-27 thuisoverwinning op HVOS vorige week, stond afgelopen zaterdag wederom een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal tegen Hellas 3 uit Den Haag. Een team met veel ervaring met o.a. enkele spelers die in 2008 Nederlands kampioen zijn geworden. Vorig seizoen verloor Habo de uitwedstrijd in Den Haag, thuis wist men zich toen te revancheren. Een tegenstander om niet te onderschatten dus. Bij Habo is Coen van der Horst een tijdje uit de running met een gebroken middenhandsbeentje. Goed nieuws was er gelukkig ook te melden uit de ziekenboeg, Martijn Rombouts is namelijk weer voldoende hersteld van zijn opgelopen enkelblessure uit de voorbereiding.

Habo begon scherp aan de wedstrijd en wist Hellas 3 in de beginfase meteen te overrompelen. Ondanks dat Hellas 3 de gehele wedstrijd een persoonlijke mandekking toe zou passen op Stef van Lankveld, wist Habo wel raad met de hierdoor extra ontstane ruimtes in de Haagse defensie. Met name Koen Vink liet zich zien, mede door 3 goals van hem stond Habo na 10 minuten spelen al op een 6-2 voorsprong. De volgende fase zou Dirk Tielemans cirkelspeler Rob Biemans een aantal malen mooi in stelling brengen, ook dit resulteerde in een aantal zekere doelpunten. De Boekelse defensie zat compact in elkaar, de keepers Patrick Prijs en Ruud Verwijst stonden lekker te keepen en dit bood ook weer kansen in de snelle omschakeling. Met name Stef van Lankveld en Bart van den Elzen wisten met deze buitenkansjes wel raad. Hellas 3 kon hier maar weinig tegenover stellen en liet zich van een slechte kant zien door een overtreding te maken op Harold Verhoeven die vrij aan kon leggen vanuit de rechterhoek. Deze speler werd gepresenteerd op een terechte rode kaart en kon zijn biezen pakken. Habo zou in de eerste helft vervolgens nog uitlopen naar een ruime voorsprong van 20-7.

Na de rust meteen hetzelfde spelbeeld. Habo zou nog verder uitlopen naar 26-9. In het tweede deel van de tweede helft was het moeilijk om de scherpte en snelheid in het spel te houden en dit ging ten koste van het spel. De spanning was allang weg, de concentratie nam af en Habo kreeg enkele tijdstraffen om de oren. Zo wist Hellas 3 de achterstand toch weer te verkleinen naar 29-16. Hoogtepunt in de tweede helft was een afstandsschot van Dirk Tielemans die op prachtige wijze de verre bovenhoek in zou vliegen. In de slotfase wist Jordi Decker zijn eerste doelpunt in dienst van Habo te maken en zouden beide teams de wedstrijd uiteindelijk afsluiten met een 33-19 eindstand.

Een resultaat waar de heren zeer tevreden op mogen terugkijken. Door deze ruime overwinning stijgt Habo naar de 2e plaats op de ranglijst. Alleen koploper Witte Ster heeft tot op heden nog geen verliespunt geleden in deze Tweede Divisie. Volgende week zondag wacht de lastige uitwedstrijd bij Quintus 3 in Kwintsheul. Ook een tegenstander met enkele ervaren spelers met eredivisie-ervaring in de gelederen. Vorig seizoen ging Habo daar in de uitwedstrijd nog met een kansloze nederlaag ten onder. Hopelijk kan Habo de vorm van deze wedstrijd doortrekken naar volgende week en daar nu beter voor de dag komen!

Woensdag 16 oktober staat om 20.30 uur eerst nog een bekerwedstrijd op het programma thuis in sporthal De Burcht tegen eredivisionist BFC. Een mooi affiche, publiek is natuurlijk van harte welkom!