Quintus 3 maatje te groot voor Habo ’95

Quintus 3 – Habo ´95 1: 33-22 (18-10)

Na vorige week het alweer vierde gelijkspel van deze competitie tegen Hellas 3, stond afgelopen weekend weer een Haagse tegenstander op het programma. Ditmaal moesten de heren van Habo afreizen naar Kwintsheul voor de uitwedstrijd tegen Quintus 3. Een nog onbekende tegenstander voor Habo. Op de ranglijst stond deze ploeg 3 punten boven Habo, dus Habo kon haar borst weer natmaken.

In de openingsfase werd al snel duidelijk wat Quintus 3 voor team was. De gemiddelde leeftijd in dit team was een stuk ouder dan die van Habo, maar dat ze een balletje konden gooien werd al snel duidelijk. Met o.a. ervaring van enkele oud Eredivisie- en Eerste Divisie-spelers kreeg Habo het al snel moeilijk. De dekking van Habo stond te open en met deze ruimte wisten de verschillende schutters van Quintus wel raad. Zo vloog het één na andere afstandschot erin. Habo zelf was in de aanval ook nog niet helemaal scherp door o.a. het missen van enkele opgelegde kansen. Halverwege de eerste helft stond Habo al op een ruime achterstand van 10-4. Daarna werd de dekking bij Habo anders neergezet en kreeg het meer grip op Quintus. Ze leden af en toe balverlies en Habo kon hier enkele malen van profiteren in de snelle omschakeling. In de slotfase kreeg Habo enkele 2 minutenstraffen om de oren en penalty’s tegen. Deze overtalsituatie wist Quintus weer optimaal uit te buiten. De rust werd bereikt bij een 18-10 achterstand.

Een achterstand die Habo in de tweede helft niet zomaar even goed zou maken, maar qua strijdlust moest in ieder geval nog een tandje bijgeschakeld worden. De tweede helft werd weer voor een andere offensievere dekking gekozen hiermee hoopte Habo het aanvalsspel van Quintus te ontregelen. Quintus had hier zichtbaar moeite mee en Habo startte de tweede helft een stuk effectiever in het benutten van de kansen. O.a. Martijn Verwijst (die deze wedstrijd topscorer zou worden) liet zich zien met enkele doelpunten vanuit de hoek en snelle omschakeling. Halverwege de tweede helft was de tussenstand 24-18 en had Habo dus een stukje van de achterstand goed gemaakt. In de slotfase werd door Quintus nog even aangezet. Ze werden hier ook wel een beetje geholpen door de scheidsrechters die enkele twijfelachtige beslissingen steeds in het voordeel van de thuisploeg floten. De achterstand werd daardoor alsnog vergroot naar een 33-22 eindstand.

Voor Habo helaas wederom een teleurstellend resultaat. Het zakt hierdoor naar de 8e plaats op de ranglijst. Quintus stijgt naar de 3e plaats en slaat hierdoor een gaatje met de middenmoot. A.s. zaterdag speelt Habo een thuiswedstrijd tegen nummer-5 Rapiditas uit Weert. Het wordt weer eens tijd voor een overwinning. De heren hopen op een zaal met veel publiek in sporthal De Burcht. Het is de laatste thuiswedstrijd van 2017, dus kom naar de sporthal en help de heren mee aan een overwinning!