Habo overrompelt MHV

Afgelopen zaterdag hoefden de dames van HABO eens een keer niet naar het verre Limburg voor een uitwedstrijd, maar konden ze voor het eerst afreizen naar Mill voor een wedstrijd tegen MHV, een nieuwe tegenstander in de hoofdklasse. MHV heeft een leuk team met veel jonge speelsters en behoorlijk wat technische vaardigheden. Tot nu toe hebben ze zeer wisselende resultaten behaald: enkele grote overwinningen tegen middenmoters en net geen overwinningen tegen de topteams. HABO was dus gewaarschuwd. Verder waren de dames er op gebrand om iets recht te zetten na de forse nederlaag van vorige week. Esmy Pots zorgde voor de juiste sfeer met de gelukpoppetjes die het verschil moesten brengen.

HABO begon geconcentreerd: met name op de dekking was nog een keer stevig getraind en dat was te merken. Even leek MHV het initiatief te nemen, maar na 3-1 kwam HABO vrij soepel weer terug tot 3-3 door Myrne Donkers en Alice van der Horst, die het vizier vandaag scherp had staan. Dat MHV de bal goed liet rondgaan kon HABO niet deren. Er kwam meer gevaar uit de snelle breaks, een wapen dat ook HABO bij voorkeur wil benutten en vandaag lukte dat wonderwel. Via 6-4 en 6-6 kan HABO heel krachtig het heft in handen nemen en in één ruk doorstomen naar een 7-12 voorsprong. Jesse Peters kan verschillende keren passeren en Inge van Lankveld is op de cirkel een plaag voor elke verdediging.

Met de rust is het 14-19 en peppen de dames elkaar op om niet “in te kakken”. Het zal vandaag niet gebeuren. De hele tweede helft wordt een vertoon van overmacht van HABO. Geen moment kan MHV het gevoel krijgen dat er iets te winnen valt. Met een weer voortreffelijk keepende Jouke Manders en een sterk invallende Judith Pennings stevent HABO op een monsterscore af. Het einde komt met 22-34 en dat had ook nog wel ruimer kunnen uitvallen. In deze vorm hoeft HABO voor geen enkele tegenstander te vrezen. Volgende week is MIC de tegenstander in sporthal de Burgt, op dit moment de hekkesluiter op de ranglijst. Dat wil in deze interessante klasse overigens niet echt veel zeggen, want evengoed hebben ze dit weekend koploper BEVO een gevoelige nederlaag bezorgd. Uw aanmoedigingen zijn dus van harte welkom.

Scores HABO: Alice van der Horst (9), Myrne Donkers (6), Inge van Lankveld (4),Jesse Peters(4), Iris Donkers (4), Irene Hanenberg (4), Lieke van Sleeuwen (1), Liz Claasse (1), Judith Pennings (1).