Wedstrijdverslag Habo95 handbal

Habo ’95 geeft goede herstart geen vervolg

Habo ’95 1 – Reehorst 1: 19-20 (8-10)

De herstart van de competitie waren de heren van Habo vorige week goed begonnen met een knappe zege op UDI 1896. Waar het eerder dit seizoen nog op een kansloze thuisnederlaag werd getrakteerd, werd in Arnhem UDI knap met 24-27 op zij gezet. Enige tegenvaller was het uitvallen van Koen Vink met een open botbreuk aan zijn linkerwijsvinger. Aan de schreeuw in de hal te horen, deed het veel pijn. Gelukkig is Koen daarna snel naar het ziekenhuis gebracht, gespalkt en lijkt het een gunstige breuk. Veel beterschap gewenst namens het team!

Afgelopen zaterdag de volgende wedstrijd tegen Reehorst uit Ede. De eerder gespeelde uitwedstrijd was door Habo met 21-24 gewonnen. Echter was dat zeker geen gemakkelijke wedstrijd, dus voor Habo dit keer wederom geen wedstrijd om te onderschatten. Habo begon goed aan de wedstrijd, mede door de goede dekking kon Habo in de snelle tegenaanval gevaarlijk worden. Met als voorbeeld een mooie lange bal van Dirk Tielemans op Bart van den Elzen die de 3-1 tegen het doelnet schoot. Helaas kwam hierna toch de klad erin bij Habo. De aanvalsmachine haperde, het tempo lag te laag en er werden moeilijk openingen gecreëerd. Bij Reehorst begon het juist aan de andere kant wel te lopen. In de Boekelse dekking zaten de mannen er niet fel genoeg meer op en sommige ballen vlogen er ietwat gelukkig via de vingertoppen van keeper Jack Smits nog in. Waardoor Habo plotsklaps op een 4-7 achterstand stond en in de achtervolging moest. Voor het rustsignaal wist Habo de achterstand nog iets te verkleinen naar 8-10.

Na rust begon Habo meteen slecht. Er werd enkele malen slordig balverlies geleden in de aanval. Reehorst profiteerde optimaal in de break-out en liep weer uit naar 11-14 en even later 12-16. Vervolgens ging er bij Habo een knop om. In de dekking werd hard gewerkt en goed rugdekking gegeven aan elkaar. In de aanval werd het tempo opgeschroefd en liep het zo puntje voor puntje weer in. Reehorst wist er in de normale aanval niet meer doorheen te komen en was alleen maar bezig met de boel vertragen en hopen dat iemand van Habo ergens zou ‘happen’ of een steekje zou laten vallen. Zo wist Habo weer helemaal terug te komen in de wedstrijd tot 19-19. Een minuut voor tijd was het keeper Jack Smits die met een wereldredding nog een open kans van Reehorst onschadelijk maakte. Habo had balbezit en hoefde de aanval alleen maar uit te spelen. Bij een vrije worp 10 seconden voor tijd ging het alsnog mis. Een spelsysteem werd niet goed uitgevoerd, wat vervolgens leidde in stom balverlies. De tegenstander was nog op eigen helft, maar toch trok Rob Biemans aan de noodrem en leverde (aangezien dit in de laatste minuut was) een rode kaart en een penalty tegen op. Deze penalty ging via de vingertoppen van Jack en de paal tergend langzaam over de doellijn… Uiteindelijk dus nog 19-20 verloren, terwijl het de wedstrijd in handen hand.

Een erg zure en onnodige nederlaag. Helaas konden de heren het goede spel van vorige week niet doorzetten naar de eerstvolgende thuiswedstrijd en het tonen aan het eindelijk weer aanwezige publiek. Wederom een goed leermoment. Komende zaterdag staat er een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal zal het afreizen naar Weert en het duel aangaan met Rapiditas. Zaak om de nederlaag te verwerken en de weg omhoog weer in te zetten!