Wedstrijdverslag Habo95 handbal

Habo ’95 lijdt ruime nederlaag bij Rapiditas

Rapiditas 1 – Habo ’95 1: 27-17 (15-7)

Na de onnodige 19-20 thuisnederlaag tegen Reehorst vorige week, stond ditmaal een uitwedstrijd op het programma. Deze keer hoefde het een keer niet noordelijk af te reizen. Maar zuidwaarts richting het Limburgse Weert, waar Rapiditas de tegenstander zou zijn. Ondanks dat ze door de Corona-ontwikkelingen maar 5 wedstrijden gespeeld hebben, wisten ze er hiervan wel 4 te winnen. Verder is vanuit het verleden, dit altijd al een lastige uitwedstrijd. Rapiditas speelt zijn thuiswedstrijden namelijk met een harsloze bal, wat voor hen duidelijk een voordeel is t.o.v. van vele tegenstanders in deze competitie. Habo zelf stond ook niet met een geheel fitte selectie op het veld. Mede door de geringe voorbereiding na het ‘opengooien’ van de sport, zijn er nog wel diverse lichte blessures/pijntjes onder de spelersgroep. Verder is Koen Vink met zijn gebroken wijsvinger sowieso langer uit de roulatie.

Ondanks deze gegevens natuurlijk geen reden om niet gemotiveerd aan deze wedstrijd te beginnen! Toch was het Rapiditas wat als beste uit de startblokken kwam. Habo zelf wist in de beginfase moeilijk door de Limburgse defensie heen te komen, daar waar Rapiditas daar duidelijk minder moeite mee had en de ruimtes makkelijk vond. Het kwam dan al snel op een 4-1 voorsprong. Habo leek nu wel wakker geschud, in de dekking werd een tandje opgeschakeld en in de aanval werd nu wel meer druk uitgeoefend. Zo wist Habo knap weer terug te komen tot 4-4. De fase hierop kantelde de wedstrijd weer de andere kant op. In de aanval bleef Habo zich regelmatig vastlopen of waar de schoten onvoldoende geplaatst en makkelijk een prooi voor de Limburgse keeper met meteen een break-out in de tegenstoot als gevolg. Rapiditas wist zo makkelijk uit te lopen en deelde hiermee een eerste flinke tik uit aan Habo. De ruststand werd uiteindelijk bereikt bij een 15-7 achterstand en daarmee leek de wedstrijd al verloren.

In de rust werden de koppen goed bij elkaar gestoken en kwam het strijdbaar uit de kleedkamer. Begin tweede helft zag de wedstrijd er opeens heel anders uit toen Habo de ene na de andere aanval doeltreffend was. Habo wist zo terug te komen tot aan 16-11. Vervolgens floten de Limburgse scheidsrechters de wedstrijd kapot. Het was sowieso een vrij fysiek duel en de beide heren in het zwart lieten veel toe. Bij een break-out voor Rapiditas maakte Stef van Lankveld lichtjes contact met de tegenstander. De scheidsrechters gaven hiervoor een zwaar bestrafte rode kaart. Een 2-minutentijdstraf was een veel passendere straf geweest. Stef had tot dan toe nog niet eens een waarschuwing gehad. Na de wedstrijd gaven de scheidsrechters dit ook toe, maar daar koop je dan weinig meer voor… Na deze volgende tik voor Habo, kwam bij Rapiditas het geloof weer terug en wisten ze hun voorsprong weer uit te breiden. In de slotfase bleef Habo zich kranig verweren, werden nog enkele goede aanvallen uitgespeeld met prima doelpunten tot gevolg. Helaas was de wedstrijd toen al beslist. De tweede helft zou uiteindelijk verloren worden met 12-10, wat resulteerde in een 27-17 eindstand.

Habo moet ook ten rade bij zichzelf want zo’n eerste helft als deze avond zat gewoon ver onder de ondergrens. Om wedstrijden te winnen deze competitie zal het stukken beter moeten. Wat dat betreft gaf de strijdbare tweede helft al een stuk beter gevoel, waar Habo ook zeker vertrouwen uit moet kunnen halen.

De volgende wedstrijd speelt Habo thuis tegen Achilles Apeldoorn op zaterdag 5 maart. De eerder gespeelde uitwedstrijd hiertegen werd met 21-17 verloren en daarmee dus ook nog wat goed te maken! Habo kan in deze tussenliggende periode voldoende trainen om te werken aan de verbeterpunten en aan de fitheid zodat ook de lichte blessures/pijntjes weer verholpen zijn.