Habo ’95 maakt korte metten met Snelwiek
Habo ’95 1 – Snelwiek 1: 42-27 (23-11)

Na de carnaval goed verteerd te hebben hervatte de heren van Habo afgelopen zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen het Rotterdamse Snelwiek. Habo had hier nog iets tegen recht te zetten, aangezien de eerder gespeelde uitwedstrijd met 37-33 verloren was gegaan. Verder doet Habo nog volop mee om het kampioensschap, dus dan zou een nieuwe uitglijder uiteraard niet gewenst zijn. Verder stond er deze wedstrijd nog een andere eer op het spel, bij winst zou Habo thuis een jaar lang ongeslagen zijn. Goed nieuws was er uit de ziekenboeg, Bart van den Elzen en Martijn Rombouts waren weer hersteld van hun opgelopen blessures en zo kon Habo op volle sterkte aan deze wedstrijd beginnen.

Habo begon erg gefocust aan het duel en dit betaalde zich al vrij snel uit in enkele fraaie doelpunten. Snelwiek had veel moeite de Boekelse aanvallers tegen te houden. Ook in de dekking stond Habo vanaf het begin af aan erg goed en was er af en toe bijna geen doorkomen aan voor Snelwiek. Mede door deze sterke defensie kon men soms makkelijk de bal veroveren en werden ook via de break-outs enkele makkelijke doelpunten gescoord. Halverwege de eerste helft stond Habo dan ook al op een comfortabele 10-3 voorsprong. De eerste helft zou op deze voet verder gaan. Koen Vink zette met een ‘Frenkie de Jong vs. Real Madrid’-achtige schijnpass 2 Rotterdamse verdedigers te kijk. Even later was het Rob Biemans die vanuit een liggende positie, opstond en de keeper wist te verschalken en zo ging het nog even door tot aan het rustsignaal. Halverwege had Habo al ruime een 23-11 voorsprong te pakken.

De tweede helft zou op een andere wijzen beginnen. Snelwiek liet zien ondanks de opgelopen achterstand nog wel iets van deze wedstrijd te willen maken. Habo kreeg twee keer een 2-minutentijdstraf om de oren en hierdoor kon Snelwiek weer iets van de achterstand goedmaken. Ook in de aanval was Habo nu wat zoekende en ging het te geforceerd op doel schieten. Hierdoor was het een korte periode even voornamelijk tegen zichzelf aan het handballen en kon Snelwiek ditmaal goed in het spoor blijven. Het laatste kwartier werd alsnog orde op zaken gesteld en de doelpuntenproductie even opgeschroefd. Habo zou zelfs over de 40 heen gaan en deed met een 42-27 eindstand een mooie bekroning op de jaar lang ongeslagen thuisreeks.

Het is nog steeds ongemeen spannend in de top van deze competitie. Door verlies van nummer-2 Witte Ster bij Hellas zijn Habo en Oliveo nu samen gestegen naar een gedeelde tweede plaats. In het slotduel spelen beide ploegen nog in een rechtstreeks duel tegen elkaar. Koploper DWS staat nog 2 punten voor op deze ploegen, maar speelt ook nog tegen Oliveo. Waar het ook nog lastige wedstrijden tegen Witte Ster en Quintus op het programma heeft staan. Habo gaat volgende week in Hellevoetsluis op bezoek bij degradatiekandidaat Helius en dient sowieso alledrie de resterende wedstrijden te winnen. Wie weet zit er dan aan het eind van de rit wel een kampioenschap in het verschiet?