Habo ’95 boekt derbyzege bij Apollo

Apollo 1 – Habo ’95 1: 22-28 (10-14)

Na de knappe 33-30 overwinning in eigen huis op koploper DWS, stond afgelopen zaterdag weer een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal hoefde het een keer niet de Brabantse provinciegrens over, maar was het lekker dicht bij huis. Namelijk bij Apollo in Son. Een ploeg die dit seizoen zijn debuut maakt in de Tweede Divisie en dit met een positie onderin de middenmoot tot op heden niet onverdienstelijk doet. De eerder gespeelde thuiswedstrijd was door Habo met 27-20 gewonnen. Habo uit en thuis is dit seizoen helaas vaak een wereld van verschil. De laatste 2 uitwedstrijden werden door Habo beiden vrij kansloos verloren, zaak om hier eens verandering in te brengen.

In deze wedstrijd moest Damir Josipovic het nog doen zonder de met een knieblessure kampende Bart van den Elzen. Verder waren Harold Verhoeven en Roel van Haandel afwezig wegens wintersportvakanties.
Het was Stef van Lankveld die met een afstandsknal het eerste doelpunt van de wedstrijd wist te scoren. Daarna bleven beide ploegen gelijk opgaan. In tegenstelling tot de vorige uitwedstrijd bij Rapiditas wist Habo nu wel beter met de harsloze bal om te gaan. In de aanval werd het doel verschillende malen gevonden. Echter werd in de verdediging vaak nog onnodig teveel rugdekking gegeven en kwam hierdoor de Sonse rechterhoekspeler in kansrijke positie, welke hiermee wel raad mee wist. Het handbal was van beide kanten niet altijd even goed, beide ploegen wisten elkaar tot aan 9-9 in evenwicht te houden. In de slotfase van de eerste helft zat de verdediging van Habo potdicht en was er voor de Sonse aanvallers bijna geen doorkomen meer aan. Doelpunten van Luuk van den Berg en Martijn Rombouts hielpen Habo aan een eerste gaatje. Mede door deze goals liep Habo uit naar een 10-14 ruststand.

Na rust was het wederom Habo wat het eerste doelpunt wist te scoren en hiermee de voorsprong te vergrootten. Toch zou Habo het weer onnodig spannend weten te maken. Evenals vorige week tegen DWS kwam er nu trad er nu ook een mindere fase in werking. De verdediging stond niet goed georganiseerd, ook vanuit de aanval werd de bal soms zomaar ingeleverd en kreeg het hierdoor enkele onnodige goals tegen. In de aanval werden nog wel enkele 100% kansen gecreëerd, maar werden deze allemaal jammerlijk gemist. Habo stond wel 10 minuten ‘droog’ en Apollo wist optimaal te profiteren, het kwam weer terug in de wedstrijd tot aan 18-19. Vervolgens was bij Habo de maat vol en begon het eindelijk weer te handballen. Apollo kreeg in korte tijd tweemaal een 2-minutentijdstraf en deze overtalsituatie wist Habo optimaal uit te spelen. De ban leek gebroken en Habo wist weer enkele malen op rij te scoren. In deze flow liep Habo uit naar 19-28 en was de wedstrijd beslist. In de absolute slotfase wist Apollo nog wel enkele malen tegen te scoren, maar deze waren voor de statistieken. De eindstand werd bereikt bij een stand van 22-28.

Habo wist hiermee het negatieve uitsyndroom te doorbreken. In de top van de ranglijst leed dit weekend alleen Oliveo puntverlies. Het blijft ongemeen spannend. DWS staat aan kop met 26 punten, Oliveo en Witte Ster volgen op 1 punt en daarachter staat Habo op plek 4 met 24 punten. Komend weekend staat er voor de heren wederom een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal helaas wel ver reizen, het gaat dan namelijk op bezoek in Middelburg bij Delta Sport. Een ploeg die met 3 andere ploegen nog vol in de degradatiestrijd zit verwikkeld en dus zal strijden voor ieder punt. Habo zal dus weer aan de bak moeten!