Wedstrijdverslag Habo95 handbal

Incompleet Habo ’95 boekt zege op UGHV

Habo ’95 1 – UGHV: 26-24 (11-11)

Na 3 weken rust stond er voor de heren van Habo weer een competitiewedstrijd op het programma. Ditmaal thuis tegen het Ulftse UGHV uit de Achterhoek. Een vooralsnog volledig onbekende tegenstander voor Habo. Enige dat we weten is dat ze momenteel hekkensluiter zijn op de ranglijst, met nog maar   n overwinning geboekt. Al hebben ze ook nog maar 5 wedstrijden gespeeld, terwijl er ook teams zijn die al 11 wedstrijden gespeeld hebben, in deze door Corona lamgeslagen competitie. Voor Habo-trainer Erwin Vos was het puzzelen met de opstelling. Aangezien er een aantal spelers afwezig waren i.v.m. skivakantie, Koen Vink nog herstellende is van gebroken wijsvinger en tot overmaat van ramp Jordi Decker op de afsluitende training zijn enkel omzwikte.

Zo begon linkerhoekspeler Bart van den Elzen in de basis op de voor hem onwennige middenopbouwpositie. Dit ging Bart niet verkeerd af mede door zijn voorbereidend werk bracht hij mede-opbouwers Coen van der Horst en Siem van den Berg regelmatig in stelling met verschillende doelpunten tot gevolg. Mede doordat de dekking goed stond, wist Habo van 2-2 uit te lopen naar 8-3 en had het een eerste gat geslagen. Hierna begon de vermoeidheid en de weinige wisselmogelijkheden meer parten te spelen. UGHV past een andere dekking toe, hierdoor werden in de aanval wat afspeelfouten gemaakt, te onzorgvuldig afgerond en in de verdediging werd niet adequaat genoeg ingegrepen op de Achterhoekse afstandschutters. Typerend was met een halve minuut te spelen voor het rustsignaal, Habo onnodig ging afronden, vervolgens balbezit UGHV, snelle tegenstoot, overtreding, penalty en doelpunt tegen. Ruststand 11-11 wat natuurlijk jammer van de mooie voorsprong was.

Na rust wist Habo beter om te gaan met de andere dekking van UGHV. In de Habo-dekking werd Coen van der Horst op de punt geposteerd om zo de angel uit de vijandelijke aanval te halen. De tweede helft begon gelijk op, doelpunten van Bart van den Elzen, Stef van Lankveld en Coen van der Horst brachten Habo weer op een mooie voorsprong van 20-17. Tegenvaller was een rode kaart voor Siem van den Berg begin tweede helft, die na het neerhalen van een doorgebroken speler met een rode kaart eraf moest. UGHV kwam even terug tot 20-19, maar Habo hield gelukkig het hoofd koel. Bij UGHV was de aanvoerder zo gefrustreerd dat hij 2-minuten kreeg voor het neerhalen van Stef van Lankveld, vervolgens ook rood voor het beledigen van de scheidsrechters. Stef van Lankveld stond in deze fase op, was belangrijk met enkele doelpunten, met als hoogtepunt een fraaie effectbal, welke met groot applaus door het Boekelse publiek gevierd werd. Habo liep zo weer uit naar een 24-20 voorsprong, ook mede door enkele knappe reddingen van keeper Jack Smits die in de wedstrijd groeide. In de absolute slotfase wist UGHV door onder meer een fraaie penalty van het broertje van Oranje-international Dione Housheer iets terug te komen en zo werd de eindstand bepaald op 26-24.

Ondanks de smalle spelersselectie werd deze overwinning op karakter en vechtlust binnengehaald. Ook fijn dat er nu na Corona, publiek eindelijk weer welkom is en wat natuurlijk ook een grote steun in de rug voor de Habo-spelers was. Komende zaterdag staat er weer een uitwedstrijd op het programma, ditmaal uit naar Vios in het Limburgse Heythuysen. Wederom een onbekende tegenstander voor Habo. Ze staan met name door het vele aantal gespeelde wedstrijden bovenaan de ranglijst, maar wisten in de afgelopen 2 wedstrijden maar wisten één puntje te halen. Hopelijk biedt dit kansen voor de heren van Habo.