Wedstrijdverslag Habo95 handbal

Habo maakt het koploper Vios lastig

Vios 1 – Habo ’95 1: 29-24 (13-15)

Na de 26-24 zege vorige week op UGHV stond er deze keer een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal naar Vios in het Limburgse Heythuysen. Aangezien de dames van Habo deze avond ook tegen Vios moesten spelen, werd er met een gezamenlijke spelersbus naar Limburg afgereisd, zodat de teams elkaar ook konden aanmoedigen. Vios was voor de heren een vooralsnog onbekende tegenstander, ze staan met name door het vele aantal gespeelde wedstrijden bovenaan de ranglijst, maar wist in de afgelopen 2 wedstrijden maar   n puntje te behalen.

De openingsfase begon gelijkopgaand. Beide teams wisten aanvallend enkele malen door de defensie van de tegenstander heen te komen. Doelpunten van Siem van den Berg, Bart van den Elzen en Coen van der Horst brachten Habo op een 3-4 voorsprong. Daarna kwam er een klein dipje. Habo had in de defensie even moeite met de beweeglijke aanvallers van Vios en zo kreeg het ook enkele penalty’s tegen. Vios wist hiermee een eerste gat te slaan, uit te lopen naar 7-4 en even later zelfs 12-8. De laatste 10 minuten had Habo de dekking wel onder controle en vanuit deze goede dekking kon men een aantal keer gevaarlijk worden in de omschakeling. Habo wist zo doelpunt voor doelpunt terug te komen, om er vervolgens ook overheen te denderen. Het rustsignaal werd bereikt bij een tussenstand van 13-15 in het voordeel van Habo.

Achteraf was de rust een vervelende onderbreking van de goede flow waar Habo zich in bevond. Vios begon als beste aan de tweede helft, terwijl Habo even inspiratieloos en onzorgvuldig oogde met enkele malen balverlies en slechte schoten. Vios wist dan ook snel de voorsprong weer terug te nemen. Wat ook niet meehielp waren de vele tijdstraffen die Habo van de scheidsrechters om de oren kreeg. Waar Vios de hele wedstrijd maar twee keer een 2-minutentijdstraf een speler aan de kant had zitten, waren dit er bij Habo zelfs acht. Vios buitte deze overtalsituaties optimaal uit en kon zo de voorsprong uitbreiden. Habo zou de gehele tweede helft maar negen maal scoren, wat ook te weinig van Boekelse kant was. Lichtpunt in de tweede helft was reservekeeper Marius Tielemans die in de tweede helft bij 3 penalty’s het veld in mocht en er hiervan knap 2 wist te stoppen. Eind tweede helft kreeg Bart van den Elzen een overdreven rode/blauwe kaart, bij een vrij schotkans vanuit de linkerhoek werd hij aan zijn arm getrokken. De scheidsrechters zagen hier geen overtreding in, waarop Bart terugriep ‘schei toch uit’. Blijkbaar heeft dit in Limburg toch een andere betekenis en zagen zij dit als scheldwoord. Helaas was er weinig eer meer te behalen en zou Habo de wedstrijd uiteindelijk verliezen met 29-24.
Met name op de eerste helft kon Habo met een goed gevoel terugkijken. Habo had het de koploper erg lastig gemaakt. Leuke tegenstander om tegen te spelen met snel en goed handbal, alleen jammer dat de scheidsrechters de wedstrijd zo negatief beïnvloedden.

Aanstaande zaterdag staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal uit naar UGHV in het Achterhoekse Ulft. Een tegenstander die Habo natuurlijk nog goed kent na de wedstrijd van vorige week. Hopelijk kan Habo zich revancheren voor de nederlaag van vandaag en de weg naar boven weer inzetten.