Habo ’95 geeft punt weg tegen Ventura
Habo ´95 1 – Van Tiel/Ventura: 28-28 (15-15)

Na de nipte 25-26 overwinning vorige week bij Groene Ster in Zevenbergen, stond ditmaal een thuiswedstrijd op het programma. Van Tiel/Ventura uit Schiedam kwam op bezoek in sporthal De Burcht. Een belangrijke wedstrijd, aangezien deze ploeg samen met Habo op een gedeelde 4e plaats staat op de ranglijst. Habo zou dus goede zaken kunnen doen en een tik uitdelen aan deze rechtstreekse concurrent. Erwin Vos had wederom een volle bank met veel wisselmogelijkheden tot zijn beschikking. Alleen Siem van den Berg is nog afwezig i.v.m. een ontsteking in zijn voet. Verder was er het heugelijke nieuws dat Dirk Tielemans na anderhalf jaar revalideren van een kruisbandblessure zijn laatste test goed heeft doorstaan en dus ‘groen licht’ kreeg om zijn rentree te maken. Als spelverdeler natuurlijk een zeer welkome aanvulling in deze selectie.

Habo startte sterk aan de wedstrijd, de dekking stond goed en mede hierdoor kon het enkele malen profiteren in de snelle omschakeling. Bart van den Elzen was vaak als eerste voor en het eindstation van deze snelle aanvallen. Van de eerste vijf doelpunten, waren er vier voor de rekening van Bart. Vervolgens werd in de dekking enkele malen te laat de ‘lopende man’ opgepakt, dit leverde enkele onnodige tegentreffers op. Vervolgens was het Luuk van den Berg die met twee afstandsschoten Habo weer op 8-5 bracht. Habo creëerde erg makkelijk openingen en grote kansen. Helaas waren die niet allemaal aan de aanvallers besteed en werden er veel te veel 1-op-1 kansen met de keeper gemist of het aluminium geraakt. Ventura gaf dit juist weer moed en zij wisten van 10-7 weer terug te komen tot aan 10-10. Toen kwam het moment dat Dirk Tielemans het veld zou betreden wat met luid gejuich en liederen vanaf de tribunes ontvangen werd. In één van zijn eerste aanvallen wist Dirk meteen vanuit de break-out te scoren, wederom een klaterend applaus vanaf de tribunes en medespelers. Habo pakte wederom een voorsprong van twee doelpunten, maar kon dit niet vasthouden. Beide teams ging de rust in met een 15-15 tussenstand.

Begin tweede helft had Habo een mannetje meer en wist deze goed uit te spelen. Drie doelpunten op rij brachten Habo weer op 18-15. Hierna kwam er weer een fase van onzorgvuldig spel en veel missers op rij. Wederom kantelde de wedstrijd en stond het enkele minuten later opeens weer op een 18-19 achterstand. Een zwaar bestrafte 2-minutentijdstraf van Gert-Jan de Kleijnen bracht Habo in grotere problemen en Ventura wist zelf uit te lopen naar een 20-23 voorsprong. De wedstrijd golfde echt alle kanten op, doelpunten van Stan van Bree, Dirk Tielemans en twee afstandsschoten van Martijn Rombouts zetten Habo weer aan de goede kant van de score bij 24-23. Vervolgens knakt er weer iets en krijgt Habo wederom weer drie te gemakkelijke doelpunten tegen, 24-26 achter… Bart van den Elzen, Koen Vink en Dirk Tielemans brachten Habo weer op 27-26. Ventura kwam gelijk en een halve minuut voor tijd was het Gert-Jan de Kleijnen die Habo op de leek het verlossende 28-27 schoot. Een snelle midden-uit volgde, de organisatie bij Habo stond nog niet en de vlugge Schiedamse middenopbouwer wist wel raad met deze geboden ruimte en schoot Ventura naar een 28-28 eindstand. Habo kreeg nog één korte aanval maar wist deze helaas niet meer uit te spelen.

Een enerverende wedstrijd, maar helaas voelde het toch wederom als een verloren punt voor de Heren van Habo. Beide ploegen blijven op een gedeelde 4e plaats staan en raken iets verder achter op de top-3. Sowieso was dit al het derde onnodige gelijkspel voor Habo. Er zijn in ieder geval nog genoeg verbeterpunten om aan te werken in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Aanstaande zaterdag staat een lastige uitwedstrijd bij nummer-7 Oliveo in Pijnacker op het programma. Zij staan nu ook maar één punt onder Habo en gaat men het zeker niet makkelijk krijgen. Habo kan wederom aan de bak!