Habo ’95 sleept overwinning uit het vuur bij Groene Ster
Groene Ster 1 – Habo ´95 1: 25-26 (8-12)

Na het jammerlijke 35-35 gelijkspel thuis tegen Feyenoord 2 vorige week, stond ditmaal een uitwedstrijd op het programma. Habo moest afreizen naar Zevenbergen voor de confrontatie tegen Groene Ster. Mede door een puntenstraf staat Groene Ster momenteel op de 11e en op een na laatste plaats van de ranglijst. Al is het wel een tegenstander waar Habo het de voorgaande seizoenen altijd erg lastig tegen had en jaren op rij naar huis ging met een gelijkspel. Aangezien de buschauffeur ontvoerd was door Hamas, moest er ditmaal met eigen vervoer afgereisd worden. Hij gaf aan dat hij het niet slecht had en Habo geen losgeld hoefde te betalen, dus hebben goede hoop dat hij met Sinterklaas weer terug is! Wat betreft de ziekenboeg moest deze wedstrijd alleen Siem van den Berg verstek laten gaan i.v.m. een voetblessure.

De entourage in Zevenbergen was niet heel inspirerend. Een oude en koude sporthal met anderhalve man en paardekop op de tribune. In eerste aanvallen waren beide ploegen nog wat aftastend, maar daarna nam Habo door doelpunten van Martijn Rombouts, Bart van den Elzen en Koen Vink al snel het heft in handen. Na ongeveer 10 minuten spelen daarmee op een 3-5 voorsprong. In de dekking had Habo de zaken goed op orde en had Groene Ster veel moeite om de openingen te vinden. Vorig seizoen had Habo veel te duchten van de makkelijk scorende onderhandse worpen van de middenopbouwer. Met een goed inschuivende Martijn Verwijst op de punt, werd dit gevaar vakkundig verholpen. Na een kwartier spelen kwam bij hen op de rechteropbouw een sterke, linkshandige en makkelijk passerende speler in het veld, hier zou Habo het restant van de eerst helft meer moeite mee krijgen. Al met al, speelde Habo, op enkele slordige afspeelfoutjes na, een erg volwassen eerste helft. De opgebouwde voorsprong werd uitgebreid naar een 8-12 tussenstand bij het rustsignaal en daarmee was het dus goed op weg.

Begin tweede helft was het wederom de rechteropbouw van Groene Ster die tweemaal wist te scoren. Vervolgens werd Coen van der Horst in de dekking op hem geposteerd. Na twee gewonnen duels ging dit Zevenbergse gevaar het vervolgens ‘maar’ op de rechterhoek proberen. In de aanval bleef Habo de bal goed rondspelen en werd steeds goed ‘de vrije man’ op zowel de cirkel als in de hoeken gevonden. Doelpunten van Luuk van den Berg, Bart van den Elzen, Coen van der Horst en Gert-Jan de Kleijnen brachten Habo op een steeds grotere voorsprong en zo leek Habo de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Beide scheidsrechters lieten de gehele wedstrijd veel toe, maar in de slotfase werden toch enkele tijdstraffen uitgedeeld. Vreemd genoeg wist Habo in ondertal te scoren, maar in overtal werden steeds de verkeerde keuzes gemaakt en balverlies geleden. Zo kreeg het enkele onnodige doelpunten en wist Groene Ster van een 17-24 achterstand toch weer op één doelpunt te naderen. Bart van den Elzen besliste de wedstrijd bij 24-26. Hij kreeg bij dit schot wel een behoorlijke tik op zijn schouder en moest geblesseerd het veld verlaten. Groene Ster kwam in de slotseconden nog terug tot 25-26, maar verder liet Habo het gelukkig niet komen.

Jammer dat Habo het zelf weer onnodig spannend maakte, maar het kon toch opgelucht met de twee punten huiswaarts naar Boekel. Resultaat is over de streep getrokken en op het spel kan Habo gelukkig nog genoeg trainen om deze mindere momenten eruit te krijgen. Door deze overwinning stijgt Habo naar de 5e plaats op de ranglijst. De volgende wedstrijd speelt Habo thuis tegen Ventura uit Schiedam. Dit is de nummer-4 van de ranglijst met evenveel punten als Habo. Oftewel wie haakt aan in de subtop of zakt af naar de middenmoot? Support bij deze wedstrijd is uiteraard van harte welkom!