Bron: NHV Handbal – 12 juni 2015

Op zaterdag om 13.45 uur staan wij, spelers en speelsters van Habo’95 gemengd D1, samen met onze familie klaar bij de sporthal in Boekel. Wij hadden een filmpje ingestuurd en als prijs mochten wij oplopen met het Nederlands team tijdens de WK playoff wedstrijd tegen Tsjechië. Voor we vertrekken even checken: is iedereen er, hebben we de teamtassen, had iedereen een blauw broekje, witte sokken en sportschoenen bij. Ja, dan kunnen we vertrekken.

In Arnhem mogen we in de hal even wachten op Marianne en dan zien we natuurlijk al heel veel bekende handbalgezichten. Natuurlijk hebben we niet genoeg geduld en hebben we ons alvast in de hal omgekleed en om de beurt gaan er spelers en speelsters naar boven om in de hal naar het ingooien van het Nederlands team te kijken.

Daarna krijgen we in de kleedkamer uitleg over het oplopen. Als we geen vragen meer hebben, brengt Marianne ons naar de hoek van de hal. Daar staan de speelsters van Tsjechië al klaar met een speler of speelster van UDI’96 aan de hand. UDI’96 heeft ook een wit shirt en een blauwe broek aan. Kei gaaf, dan lijkt het net of we allemaal bij elkaar horen! Dan lopen zij samen het veld op en staan wij alleen in de hoek te wachten.

Gelukkig komen dan snel de dames van Nederland uit de kleedkamer en vlug pakt iedereen van Habo’95 de uitgestoken hand van een Nederlandse speelster vast. Even letten op de grootte van de speelster, maar dan hop samen het veld oplopen. Spannend! Alle ouders zitten op de eerste rij en dan is het toch een beetje moeilijk om niet even te zwaaien.

Op het veld mogen we voor de speelsters van Nederland gaan staan en worden alle speelsters voorgesteld. Daarna worden de volkslieden van Tsjechië en van Nederland gespeeld. Vervolgens moeten we naar onze speciale plaatsen lopen, waar we alles goed kunnen zien. Wat is het een spannende wedstrijd, want in de eerste helft komt Nederland opeens achter te staan. Gelukkig gaat het in de tweede helft veel beter bij Nederland. Natuurlijk kijken we hoe de speelsters van Nederland een break lopen (of snelle tweede fase) en we zien ook dat Nederland in de tweede helft veel offensiever en feller verdedigd. We hebben nog veel meer leerzame dingen gezien.

Wat springen die hoekspelers toch ver de cirkel in! De cirkelspeelster wordt wel enorm bij het shirt vastgepakt en daardoor haast uitgekleed, maar kan dan toch nog scoren! Wat hebben die opbouwers mooie schijnbewegingen en wat maken ze samen snelle wissels! Wat durft de keeper lang te blijven staan bij een schot.

Na de wedstrijd hebben we natuurlijk aan alle keepsters en speelsters een handtekening of foto gevraagd en hebben we in de goal op het veld een teamfoto gemaakt. Toen moesten we jammer genoeg naar huis. Wat hebben wij en de meegebrachte familie genoten van deze middag. Er zijn veel foto’s en filmpjes gemaakt en als je ze bekijkt dan staan daar alleen maar glunderende gezichten op. Nederlands Handbal Verbond, bedankt voor deze geweldige middag!

Gemengd D1 Habo’95

Geef een reactie