Habo wint ruim van Someren
In deze fase van de competitie kan Habo zich geen misstappen meer veroorloven. Om in de race te blijven voor de titel moet er tegen ploegen als Someren zonder meer gewonnen worden. Habo bewijst nu al wedstrijden lang dat het goed met deze druk kan omgaan, al valt het niet altijd mee. Someren staat bekend als een ploeg met een goed georganiseerde, uitstekende verdediging. In de thuiswedstrijd was het voor Habo best lastig om er doorheen te komen, maar uiteindelijk werd het toen 17-14 in het voordeel van Habo.

De wedstrijd begon aan beide zijden zeer moeizaam. Habo opende de score met een fantastische break van Myrne Donkers, waarna Someren de stand in evenwicht bracht met een rommelgoaltje. Vervolgens werd er aan beide zijden twaalf minuten lang niet meer gescoord. Dat lag overigens evenzeer aan de matig opererende scheidsrechter, die geheide zevenmeter-worpen volledig miste en met door niemand begrepen tijdstraffen probeerde de zaak in het spoor te houden. Het maakte de wedstrijd er niet aantrekkelijker op en Habo werd er knap zenuwachtig van. De stand ging via 2-2 naar 5-2 in het voordeel van Someren en toen ook Irene Hanenberg met een verstuikte enkel naar de kant moest leek een overwinning voor Habo verder weg dan ooit. Maar als er dan een paar breaks lekker lopen weet Habo langzaam maar zeker de eigen kracht te hervinden. Het was met name Alice van der Horst in de linkerhoek die Habo op sleeptouw nam en een ruststand van 7-9 op het bord bracht. Habo kon de rust goed gebruiken om nog even de tactiek opnieuw vast te stellen.

Na de rust leek Habo als herboren. Het leek wel een estafette waarbij het stokje overging van Alice van der Horst op Myrne Donkers en vervolgens naar Inge van Lankveld, die het helemaal niet meer afgaf. Zij zou in deze wedstrijd liefst 12 keer het doel weten te vinden, een seizoensrecord. In het eerste kwartier na de rust speelde Habo zijn beste handbal. In de dekking heerste Jesse Peters als nooit tevoren en in de omschakeling naar de aanval kon Someren alleen maar achter een gedreven Habo aanhollen. Zij kwamen er eenvoudig niet meer aan te pas: van 7-9 met de rust liep Habo uit naar 9-19 en daarmee was de wedstrijd bekeken. En terwijl in de aanval de productie break na break doorging, werd het achterin jammer genoeg een beetje gatenkaas. Habo liet hiermee een prima kans liggen om iets aan het doelsaldo te doen en zelfs daar moet je elke wedstrijd aan gaan denken. Al met al een beetje een vreemde wedstrijd met twee gezichten en met een zeer terechte winnaar. Eindstand 18-28. Een andere smet op de wedstrijd was het uitvallen van Mirjam van de Elzen, tot vorig jaar nog spelend voor Habo, maar dit jaar actief voor Someren. Ze kreeg opnieuw last van een oude blessure en het is voor haar te hopen dat ze daar weer volledig van herstelt. Wij wensen haar het beste.
Met twee weekenden rust, eh carnaval, voor de deur kan Habo zich opmaken voor de klapper van de competitie. Op 28 februari komt de nummer één van dit moment, het Udense Helios naar sporthal de Burcht en het zou goed de beslissende wedstrijd van de competitie kunnen worden. Habo kan de steun van de supporters daarbij niet missen.

Scores HABO: Inge van Lankveld (12), Alice van de Horst (5), Myrne Donkers (5), Linda Prijs (2), Iris Donkers (2), Jesse Peters (2).

Geef een reactie