Habo onderuit tegen De Sprint

Na de voortreffelijke seizoensopening van vorige week tegen Venlo, dat met 25-18 weer naar huis kon, ging Habo afgelopen zaterdag naar Deurne met het vaste voornemen om verder te gaan op de ingeslagen weg. Habo beschikt dit jaar over een aantal nieuwe spelers waardoor het team er toch heel anders uit ziet. Van de junioren maakten Wilmy van de Elzen en Liz Claasse hun opwachting bij het eerste damesteam, van Helios kwam Esmy Pots over naar Habo en terug van weggeweest is Inge van Lankveld, zij het dat ze op dit moment nog niet speelklaar is in verband met een blessure. Hopelijk binnenkort wel, haar rentree zou wel eens belangrijk kunnen zijn. En in het doel staat voorlopig Jouke, nog heel jong, maar voor de duvel niet bang en met een rust waar menig ervaren keeper jaloers op zou zijn.
Door blessures en ziekte heeft het team niet al te veel wisselmogelijkheden en dat zou vandaag zeker een rol spelen.

De wedstrijd begon met twee teams die elkaar in evenwicht hielden. Scores kwamen aan beide kanten meer uit breaks en lange ballen dan uit veldspel. Vanaf 2-2 had  Habo een licht overwicht onder andere door een paar mooie ballen van Myrne Donkers en een knappe cirkelgoal van Lieke van Sleeuwen. Maar na 2-4 wist De Sprint toch de score weer gelijk te trekken en op 6-5 stonden ze voor het eerst op voorsprong. Met een attente rebound van Alice van der Horst en een knappe goal (nota bene in ondertal !) van Wilmy van de Elzen kwam de rust bij een stand van 8-8.
Met alle technische en tactische tips in het achterhoofd dacht Habo de wedstrijd te kunnen kantelen in hun voordeel, mar dat pakte anders uit. Tot 11-11 ging het nog wel, maar toen verkrampte het spel van Habo. Er werden veel technische fouten gemaakt en er werd ongelooflijk veel balverlies geleden door slecht aanspelen. De Sprint rook zijn kans en schakelde ook fysiek nog een tandje bij. Vanaf 14-11 was er geen houden meer aan. De dekking werd verwaarloosd en Habo zat er ook conditioneel een beetje doorheen en moest toekijken hoe de tegenstander goal na goal vanaf de hoek en vanaf de cirkel kon maken. En als het dan tegenzit maakt de scheidsrechter van een bal tegen de paal ook nog een doelpunt en dan weet je dat het vandaag niet meer gaat lukken. De verlossing kwam op een eindstand van 22-14. De tegenstelling met het prima optreden van vorige week kon niet groter zijn. Over een aantal maanden moeten we deze misser toch maar weer wegpoetsen als De Sprint naar Boekel komt. Volgende week krijgt Habo het sterke team van Bevo op bezoek, dat na twee stevige overwinningen al op kop staat. Hopelijk is Habo dan wel compleet en vooral ook beter bij de les. Uw ondersteuning in sporthal de Burcht is van harte welkom.

Scores HABO: Alice van der Horst (6), Myrne Donkers (3), Lieke van Sleeuwen (2),  Wilmy van de Elzen (1), Esmy Pots (1), Irene Hanenberg (1).