Habo sluit seizoen af met overwinning en 2e plaats Swift Helmond – Habo ’95: 20-29 (10-18) Na bij de laatste competitiewedstrijd BFC definitief naar plaats 4 terugverwezen te hebben (28-23 winst), stond afgelopen weekend de laatste competitiewedstrijd op het programma. Bij winst zou Habo de 2e plaats veiligstellen en speelt het (normaal gesproken) promotiewedstrijden naar de 1e Divisie. Ditmaal was het een keer een uitwedstrijd waar het geen uren voor in de auto hoefde te zitten. Nummer 9 Swift Helmond was namelijk de tegenstander. De eerder gespeelde thuiswedstrijd wist Habo moeizaam met 28-23 te winnen. Swift Helmond tooide toen aan een taaie tegenstander te zijn en maakte het Habo knap lastig. Goed om te zien was het voltallig meegereisde Boekelse publiek dat met haar steun het team een extra steun in de rug zou geven.

Swift Helmond begon met een vrij offensieve dekking en hoopte het spel van Habo zo te ontregelen. Frank Donkers toonde in de eerste aanval al aan dat hier wel een oplossing op wist en knalde de 0-1 binnen. Swift Helmond bleef deze offensieve dekking houden en Habo bleef goed gebruik maken van de ontstane ruimtes. O.a. Toine Donkers liet zich gelden met enkele fraaie doelpunten. De Boekelse dekking stond goed op het middenblok na. De Helmondse cirkel genoot vaak nog teveel ruimte en deze werd goed bereikt door zijn teamgenoten. Halverwege de eerste helft stond er een 5-8 tussenstand op het scorebord. Al lag dit niet aan ‘onze’ Helmondse keeper Patrick Prijs. Patrick heeft een verleden bij Swift Helmond en was tot op het bot gemotiveerd om te laten zien wat hij waard was. Vele gevaarlijke schoten werden op het oog gemakkelijk onschadelijk gemaakt door Patrick en hij stond een lekkere wedstrijd te keepen. Ook in de snelle tegenaanval was hij enkele malen succesvol aangever in de break-out. Waarbij elke goal luid toegejuicht werd door het meegereisde Boekelse publiek. Habo liet er geen gras over groeien en drukte het klasseverschil ook in cijfers uit. De ruststand werd bereikt bij een 10-18 tussenstand.

Na rust speelde Habo een gewonnen wedstrijd en was de echte scherpte er vanaf. Swift Helmond drong nog even aan, maar Habo bleef ook gemakkelijk tegen scoren en hield Swift Helmond hiermee op afstand. Halverwege de tweede helft was de stand 15-25 en liet vooral de Boekelse afronding te wensen over. Verschillende break-outs werden gemist of ging men te nonchalant om. Habo had genoeg reservespelers en in de slotfase werd er dan ook volop doorgewisseld, zodat iedereen de nodige minuten kon maken. De echte spanning was eraf en beide teams speelden de wedstrijd rustig uit. Dit leidde uiteindelijk tot een 20-29 eindstand in het voordeel van Habo.

De 2e plaats is nu definitief veiliggesteld. In een competitie waar de top erg aan elkaar gewaagd bleek te zijn. Het verschil tussen de nummer-1 Snelwiek en nummer-6 Rapiditas was maar 5 punten. Dit geef de verhoudingen dus goed weer. Wat deze 2e plaats voor Habo voor gevolgen heeft zal de komende weken pas verder duidelijk worden. Normaal gesproken geeft deze 2e plaats recht om promotiewedstrijden naar de 1 e Divisie te spelen. De kans is echter ook aanwezig dat Habo rechtstreeks promoveert, alleen is het hiervoor afhankelijk van de uitslagen in de 1e Divisie. Wanneer Habo hier uitsluitsel over heeft zal het alle supporters tijdig informeren. In ieder geval iedereen bedankt voor alle support dit jaar! Jullie zijn namelijk mede verantwoordelijk voor het mooie seizoen wat Habo gedraaid heeft. Bedankt!

Geef een reactie