Na een kortere zomerstop dan normaal beginnen de heren van Habo ’95 komend weekend al aan het nieuwe seizoen. Deze kortere zomerstop heeft een mooie reden, namelijk de promotie naar de 1e Divisie.

Habo ’95 is in de 1e Divisie ingedeeld in een poule van 14 teams. Met tegenstanders uit het gehele land, variërend van ‘de Randstad’, Volendam, het Drentse Zwartemeer tot het Zuid-Limburgse Sittard. In vergelijking met het vorige seizoen is er één speler teruggekeerd in de selectie. Twan Schwanen is na twee handballoze jaren het handbalspelletje teveel gaan missen en besloot weer aan te sluiten bij zijn oude teamgenoten. Daarnaast is keeper Alex van Boxtel weer terug in het doel, na ruim een jaar gerevalideerd te hebben van een zware achillespeesblessure. Een mooie constatering uit de voorbereiding is dat er weer enkele talentvolle spelers steeds dichter bij het eerste team zijn komen te staan. Sowieso altijd fijn voor een trainer om te weten dat hij iets achter de hand heeft. Trainer/coach is nog altijd Damir Josipovic. Na een succesvol eerste seizoen hoefde er niet lang nagedacht te worden om de prettige samenwerking tussen de coach en zijn selectie voort te zetten.

A.s. zondag 13 september maakt Habo zijn debuut in de 1e Divisie. Om 15.00 uur vangt in sporthal de Burcht de eerste wedstrijd aan, tegenstander is het Amsterdamse Aristos. Een ploeg die vorig seizoen gedegradeerd is uit de Eredivisie. Dit zal dus meteen een pittige confrontatie worden. Ook berucht is de achterban van Aristos, welke ook wel de ‘Ultras’ worden genoemd en een grote steun zijn voor deze ploeg. Zaak dus om dit geluid niet boven de Boekelse support uit te laten komen. Kom daarom allemaal naar de sporthal om onze heren aan te komen moedigen! Tot zondag!

Bekijk het volledige programma van de heren hier

Geef een reactie