Habo ‘95 boekt dankzij sterke 2e helft winst in Den Haag

WHC 1 – Habo ’95 1: 19-25 (11-9)

Na het knappe gelijkspel in Kwintsheul vorige week tegen subtopper Quintus 2 (23-23), speelde Habo dit weekend wederom een uitwedstrijd. Ditmaal moest het afreizen naar Den Haag voor de uitwedstrijd tegen nummer-7 WHC. Tussendoor moest het op de woensdagavond in Weert nog om de Landelijke Beker spelen tegen Rapiditas. Helaas was het spel veel te slap en ongeïnspireerd om aanspraak te mogen maken op de winst. Het had de gehele wedstrijd veel moeite met de harsloze bal en beleefde als team een totale off-day. Habo werd dan ook uitgeschakeld en kon met een 24-18 weer huiswaarts keren. Dit moest in de wedstrijd tegen WHC dus zeker anders!

De eerste helft zou in ieder geval nog niet van hoogstaand niveau zijn. Beide teams hadden in de dekking de zaken aardig op orde, maar lieten aanvallend te weinig zien. Habo was in de openingsfase te onrustig, er werd teveel geforceerd en bij schoten onvoldoende naar de bewegingen van de keeper gekeken. Halverwege de eerste helft stond Habo dan ook tegen een 5-3 achterstand aan te kijken. Hierna volgde een betere fase. De dekking stabiliseerde zich en aanvallend lukte het steeds makkelijker door de Haagse verdediging heen te geraken. Habo pakte een voorspong van 5-6 (o.a. door enkele doelpunten van Toine Donkers), maar deze zou helaas maar van korte duur blijken te zijn. In de slotfase werden weer enkele domme fouten gemaakt en vooraf gemaakte afspraken niet nagekomen. WHC profiteerde en liep uit naar een 11-9 ruststand.

In de rust werd nog eens goed op de afspraken gehamerd en werd de verdediging anders neergezet. Vanaf het begin van de tweede helft bleek dat WHC hier veel moeite mee bleek te hebben. Habo maakte de achterstand dan ook snel weer ongedaan en pakte bij 12-13 weer de voorsprong. De dekking van Habo zat potdicht, ballen die wel doorkwamen waren vaak een prooi voor keeper Alex van Boxtel. Hij onderscheidde zich in deze fase met enkele knappe reddingen. De voorsprong van Habo breidde zich gestaag uit en bij WHC werden de frustraties steeds beter merkbaar. Vijf minuten voor het eindsignaal had Habo een voorsprong van 3 doelpunten en kreeg het een 2- minutentijdstraf aan de broek voor Dirk Tielemans. WHC kon dus terug in de wedstrijd komen, maar gooide zijn eigen ruiten in door het aan de stok te krijgen met de arbitrage. Dit leverde hen twee 2-minutentijdstraffen op, waardoor Habo in een zetel zat. Het liep uiteindelijk uit naar een eindstand van 19-25 en de punten konden mee naar Boekel worden genomen.

Door deze overwinning stijgt Habo naar de 10e plaats op de ranglijst. Volgende week speelt het thuis tegen Volendam 2. Een ploeg die net als Habo de afgelopen weken op aan het klimmen is op de ranglijst. Afgelopen weekend wisten ze zelfs titelkandidaat HARO in eigen huis te verslaan (25-28). Volendam 2 staat 1 punt boven Habo, dus het belooft wederom een spannende pot te worden. Publiek is natuurlijk van harte welkom, dus kom Habo aanmoedigen a.s. zaterdag (20.45 uur) in sporthal De Burcht!