HABO pas in slotfase voorbij MIC
Voor HABO is dit jaar bedoeld om te wennen aan het hogere niveau van de hoofdklasse. Tot nog toe kan HABO terugkijken op een redelijke seizoenstart. Kansloze nederlagen werden afgewisseld met uitstekende overwinningen, wat geleid heeft tot een plek op de ranglijst die boven verwachting is. Na het dipje van vorige week tegen VHC was het zaak om vandaag weer de juiste richting te vinden. De tegenstander is MIC uit Meerssen, op papier helemaal gelijkwaardig. HABO wordt daarbij gehinderd door langdurig blessureleed, en heeft daardoor niet zo’n brede selectie wat de opgave niet gemakkelijker maakt.

Beide teams begonnen enigszins timide aan de wedstrijd, waarbij Jesse Peters op een fraaie manier de score opende. Tot 2-2 ging het nog gelijk op, maar daarna namen de gasten uit Meerssen het heft in handen en zij liepen soepel uit naar een 3-8 voorsprong. De dekking bij HABO stond niet goed, er werd veel te veel ruimte weggegeven. Verder permitteerde Habo zich te veel slordigheden en onnodig balverlies, wat resulteerde in doelpunten aan de verkeerde kant. Dat de kloof op dat moment al niet veel groter werd was te danken voortreffelijk keeperswerk van Kim Klokgieter en een gedreven Alice van der Horst, op wie vandaag geen maat stond. Onder haar leiding kreeg HABO beetje bij beetje grip op de wedstrijd. Er volgde een lange inhaalrace die met het rustsignaal bijna voltooid was: 12-13.

Na de hervatting verwachtte iedereen een scherp HABO dat door zou gaan waar ze gebleven waren, maar niets was minder waar. Opnieuw nam MIC het heft in handen: het liep weer uit naar 13-17, daarbij erg geholpen door het slordig afwerken van de meest prachtige kansen van de kant van HABO. En ook het optreden van het scheidsrechterskoppel hielp daarbij niet echt. Niemand kon een peil trekken op hun warrige manier van fluiten en dat geeft altijd extra irritatie. Maar net als voor de rust nam Alice van der Horst het team op sleeptouw. Niet alleen vanuit de hoek, maar ook vanaf de 7 meter kan ze scherp voor de dag komen, desnoods met een afgemeten lobje tegen een bluffende wisselkeeper. Deze keer trok HABO op 19-19 de stand wel helemaal gelijk en begon MIC tekenen van verslapping te tonen. Maar met nog enkele minuten te spelen en dreigend tijdspel tegen brengt HABO zijn wonderwapen in stelling: Myrne Donkers die tot tweemaal toe met loepzuivere afstandsschoten HABO op voorsprong zet. En als MIC het verschil terugbrengt tot één doelpunt, gooit Alice van der Horst de wedstrijd op slot met haar twaalfde doelpunt: Eindstand: 22-20. Een beetje gelukkige overwinning en aan het einde ook wel verdiend. Thuis kan het voor HABO dit jaar niet stuk.

Scores HABO: Alice van der Horst (12), Myrne Donkers (5), Moniek Peters (2), Jesse Peters (1), Linda Prijs (1), Kristel van Sleeuwen (1).