Habo ’95 – DWS Schiedam 33-30 (19-13).

Vorige week in Weert was het spel tegen Rapiditas te slap. Afgelopen zaterdag stond echter een wedstrijd op het programma tegen de koploper DWS en dit geeft altijd net wat meer motivatie.

Dat we als ploeg gedreven, waren bleek wel uit de goede start: na een beetje aftasten in de eerste 5 minuten, waren de volgende 10 minuten voor Habo: na een 4-2 en 6-3 werd het na een kwartier al 8-4. Vooral Stef was weer ouderwets op schot en de keeper van DWS had in de eerste helft bijna een trauma opgelopen van de harde schoten, die alleen het net beroerde. In de dekking werd bovendien al snel de gevaarlijke midden opbouwer onschadelijk gemaakt door Martijn Verwijst. De enige manier waarop DWS in staat was om enige tegenstand te bieden, was door de verdediging op te zoeken en met veel drama een penalty te claimen. Dit gebeurde deze avond zo veel, dat bijna de helft van de doelpunten van DWS via een penalty gescoord werd. Even kwam DWS op die manier wat terug in de eerste helft, maar daarna kon Habo doorstomen tot een 19-13 voorsprong bij rust.

DWS ging in de tweede helft wat actiever uitdekken op Stef. Helaas voor Habo kwam DWS daardoor wel dichterbij en er kwam een spannende fase. Tot overmaat van ramp kreeg Rob Biemans ook nog eens ongelukkig rood. Met nog 10 minuten te gaan werd het zelfs 26-26 en begon het publiek de ploeg meer te ondersteunen. Dit hadden we nodig op dat moment, zeker omdat DWS goed in staat was om steeds meer penalty’s te versieren en wij van afstand niet meer veel verder kwamen dan de bal tegen de ongelukkige keeper te gooien. Gelukkig stond toen Dirk Tielemans op en hij besliste de wedstrijd met een aantal fabelachtige acties, waarbij hij door de verdediging slalomde alsof er niemand stond en daarnaast met listige bewegingen de keeper wist te passeren: lobjes, draaiballen, het kon allemaal niet op! Uiteindelijk stond een 33-30 uitslag op het bord en had het publiek kunnen genieten van een echte thriller.

Volgende week hebben we een uitwedstrijd in de buurt: we spelen dan in Son tegen Apollo. Apollo staat 8e , maar in deze competitie kan iedereen van iedereen winnen en helaas hebben we bij uitwedstrijden de meeste punten verloren. Habo zal dus scherp moeten blijven om de noodzakelijke punten mee naar huis te kunnen halen en mee te blijven doen in de kopgroep.